KIŠA GOLOVA NA BOXING DAY: City teniskim rezultatom slavio protiv Leicestera, Chelsea se preokretom vratio pobjedama

Iako su zbog pandemije korona virusa u Engleskoj otkazane neke utakmice Premiershipa, ipak nogomet se igrao na legendarni “Boxing Day“, i donio je pravu kišu golova.

Tako je u Engleskoj odigrano pet od šest utakmica 19. kola, dok su tri utakmice odgođene zbog zaraze igrača.

Podsjetimo, prvu utakmica na Boxing Day, 26. prosinca 1860. godine, odigrali su Sheffield FC-a, najstarija nogometna momčad na svijetu, i Hallam FC-a, lokalni suparnik. Od tada je u Engleskoj nogometnoj ligi odigrano više od 3.700 utakmica na “Štefanje”.

Najefikasniji u povijesti strijelci su bili na boxing day 1963. godine, kada je na deset utakmica postignuto 66 golova, najviše na utakmici Fulhama i Ipswicha koja je završila rezultatom 10-1, a i ovogodišnji će biti zapamćen po sjajnoj efikasnosti.

Najviše pogodaka su vidjeli gledatelji na Etihadu gdje je Manchester City pobijedio Leicester City sa 6:3, a Leicester se skoro vratio u utakmicu kada je smanjio na 4:3, ali s još dva gola City je osigurao pobjedu. Golijadu pogledajte OVDJE.



Efikasni su bili i West Ham United i Southampton, a na kraju slavili su gosti s 3:2, a golove pogledajte OVDJE. Nikola Vlašić igrao je prvih 45 minuta za West Ham,

Pet golova vidjeli su i gledatelji na utakmici Norwich Arsenal, koju su Topnici dobili 5:0, a golove s ove utakmice pogledajte OVDJE.

Tottenham koji je porazio gradskog suparnika Crystal Palace s 3-0, golove pogledajte OVDJE. Chelsea je s 3:1 pobijedio Aston Villu u gostima, a golove pogledajte OVDJE.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI