KLADIONIČARSKI SKANDAL POTRESA ŠPANJOLSKU: Uhićeno pet osoba zbog sumnji u namještanje utakmice s Barcelonom

Cijeli slučaj preuzela je na koncu policija, a španjolska Marca piše kako je ukupno uhićeno pet osoba, to jest, dvojica trenera, dvojica igrača i glavni investitor.

Nakon što je španjolski trećeligaš Eldense izgubio od Barcelone B s čak 12:0, pokrenula se priča kako je utakmica zapravo namještena. Cijeli slučaj preuzela je na koncu policija, a španjolska Marca piše kako je ukupno uhićeno pet osoba, to jest, dvojica trenera, dvojica igrača i glavni investitor.

Riječ je o Eldenseovim prvotimcima Nicolasu Chaferu Garciji i Michaelu Wayneu Fernandezu Greenwoodu, trenerima Filippu di Pierru i Franciscu Ruizu Casaresu, te investitoru Nobileu Capuaniju.

Marca tvrdi kako su oni jedini bili umiješani u namještanje, a to im je, navode, otkrio izvor blizak cijeloj priči.

Podsjetimo, ranije je Eldenseov napadač Cheikh Saad otkrio kako su taj nevjerojatan poraz od 12:0 režirali njegovi suigrači kako bi se kladili na točan rezultat, preciznije na 8:0 na poluvremenu i 12:0 na kraju susreta.“Ne mogu odati imena spomenutih igrača, ali obećavam da ću to učiniti kada budem mogao”, kazao je u razgovoru za radijsku postaju RAC1, Saad. Kaže, pekla ga je savjest i morao je reći što se dogodilo, a sve je zapravo počelo njegovom isprikom navijačima u kojoj je sugerirao kako je utakmica namještena. “Ovaj 12:0 rezultat nije realan i istina će izaći na vidjelo. Ovo što se dogodilo je sramota i ne znam kako oni koji su to napravili mogu ikoga pogledati u lice”, napisao je Saad.

Tvrdi kako se u svlačionici obračunao s nekima od njih, a sve mu je, kaže, postalo sumnjivo kada ga je trener izbacio iz sastava minutu prije susreta, iako mu je prethodno rekao da će igrati. “Uvjeren sam da je i trener umješan jer mu nije odgovaralo da nastupam ja koji s tim namještanjem veze nemam. Rekao mi je da ću ući u igru tijekom susreta, a to sam odbio nakon što me poslao na zagrijavanje kada smo primili peti gol”, objasnio je Saad i naglašava kako je poručio ostalim suigračima s klupe da naprave isto jer će im se ime zauvijek povezivati s tom sramotom. Ipak, Saad ističe kako igrači Barcelone nisu imali nikakve veze s namještanjem. “Oni su samo radili svoj posao i uzeli ono što im je ponuđeno”, konstatira nogometaš.

Nadalje, tvrdi i kako ima dokaze o namještanju. “Postoji i video u kojem se govori kako su se moji suigrači kladili na visoke iznose na ishod kojim je utakmica završila. Priča se kako su zaradili oko 30 do 40 tisuća eura, ali radi se o puno većim iznosima. Prijetili su mi da to ne smijem otkriti, ali ne bojim se. Neki od njih koji su plakali nakon utakmice kako bi ih kamere snimile su namjestili utakmicu”, tvrdi Saad.

Trener Fran Ruiz demantirao je riječi svojeg nogometaša koji je odlučio istupiti. “Ne znam o toj namještaljci ništa i nisam vidio ništa neobično na utakmici, niti sam ikoga poslao u igru kod 5:0”, tvrdi trener.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI