KLUB GA JE PROGLASIO IGRAČEM GODINE I OTKRIĆE JE PORTUGALSKE LIGE: Talentirani mladi Hrvat prelazi u Benficu!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Bio je u fokusu Sportinga i Brage, a tražili su ga još i engleski drugoligaš Wolverhampton kao i francuska Nica, ali izgleda da je prihvatio Benficu.

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac, 21-godišnji Filip Krovinović, na korak je od najvećeg transfera u dosadašnjoj, kratkoj, karijeri. Mladi nogometaš prelazi u redove portugalskog prvoligaša Benfice nakon što je odigrao sjajnu sezonu za Rio Ave.

Filip Krovinović je jedan od posljednjih kvalitetnih izdanaka, nekadašnjeg prvaka HNL-a, a danas trećeligaša NK Zagreba, uz Dominika Livakovića naravno. Filip je prije dvije godine ispod radara otišao u Rio Ave, ali briljirao je u netom završenoj sezoni u kojoj je odigrao 26 utakmica i upisao pet golova i tri asistencije.

Portugalski list A Bola tvrdi kako je Krovinović danas na korak od potpisa ugovora na pet godina s Benficom koja bi u Rio Ave trebala poslati odštetu od tri milijuna eura. Krovinović je, napomenimo, bio u fokusu Sportinga i Brage, a tražili su ga još i engleski drugoligaš Wolverhampton kao i francuska Nica, ali Filip je izgleda prihvatio Benficu.

Podsjetimo, UEFA je nedavno Krovinovića uvrstila u momčad najvećih otkrića portugalske lige, a navijači su ga pak odabrali za najboljeg igrača Rio Avea u ovoj sezoni. Krovinović će se u Benfici pridružiti Branimiru Kalaici, bivšem dinamovcu koji je ovu sezonu uglavnom igrao za drugu momčad, ali upisao je nastup za prvu momčad i zabio je gol.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI