Klubovi Serie A odlučili o nastavku sezone, no njihova riječ oko toga nije zadnja

Facebook: Leonardo Bonucci (Official)

Klubovi talijanske Serie A na Generalnoj skupštini održanoj u srijedu glasali su za nastavak prvenstva 13. lipnja, ali konačnu odluku će donijeti talijanska vlada.

Pandemija bolesti COVID-19 koja je žestoko pogodila Italiju zaustavila je nogometna natjecanja 9. ožujka, a nakon što je vlada odobrila klubovima povratak momčadskim treninzima od sljedećeg ponedjeljka, očekuje se da bi uskoro mogla i odlučiti kad bi se moglo nastaviti prvenstveno natjecanje.

“Što se nastavka sportskih aktivnosti tiče, 13. lipnja je naznačen kao mogući datum nastavka prvenstva… u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu igrača i svih ostalih koji će biti uključeni”, stoji u priopćenju Serie A.

Klubovi su također pozvali televizijske kuće da “poštuju rokove za plaćanje za prava prijenosa kako bi zadržali konstruktivne odnose s njima”.

Za razliku od susjeda Talijana, njemačka Bundesliga prva od liga petice krenut će s nastavkom natjecanja ovoga vikenda nakon dvomjesečne pauze i sve pripreme su u završnoj fazi.



Liga očajnički želi završiti sezonu do 30. lipnja iz ugovornih razloga i svjesna je rizika od nove suspenzije ako među igračima bude pozitivnih slučajeva virusa. Strogi zdravstveni propisi znače da će se sve utakmice igrati na praznim stadionima sa oko 300 službenika na i oko arena.

Igračima je rečeno da ne pljuju, slave u grupama ili dodiruju ruke suigrača, dok će neki klubovi koristiti glazbene podloge i “kartonske navijače” kako bi poboljšali atmosferu na utakmicama.

“Bundesliga uspijeva postati prva velika svjetska liga koja se ponovno pokrenula”, rekao je izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge za časopis SportBild.

“Kako će Bundesliga biti jedina liga na TV-u, očekujem da će nas pratiti oko milijardu ljudi”, dodao je.

Momčadi neće izlaziti na teren istovremeno ni u dječjoj pratnji, neće biti ni uobičajenog rukovanja prije utakmice, a izostat će i momčadsko fotografiranje. Svi koji će sjediti na klupi morat će nositi maske, a između svake od osoba će morati biti jedno prazno mjesto.

“Treneru će biti dopušteno uklanjanje maske kad daje upute, ali u tom slučaju mora biti udaljen najmanje jedan i pol metar od drugih ljudi”, piše Bild.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI