KOLONIJA HRVATA U ZAVRŠNICI LIGE PRVAKA: Može li Vrsaljko zaustaviti Kloppov Liverpool?

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Na predstojećem Europskom nogometnom prvenstvu Hrvatska će ponovno izgledati moćno. Istina, Subašić i Mandžukić su se oprostili od reprezentacije ali dobili smo Vlašića koji bi na prvenstvu trebao zasjati u punom sjaju, Livaković je sve bolji, Brozović igra u životnoj formi, Vrsaljko se oporavio na vrijeme, Lovren s Liverpoolom gazi sve pred sobom, Rebić je eruptirao a Barišić pod Gerrardom stasa u klasu.

Hrvatski korpus u osmini Lige prvaka čine čak osmorica Vatrenih koji konkuriraju za osvajanje najprestižnijeg klupskog trofeja u nogometu. Osim spomenutog Dejana Lovrena koji će se Liverpoolom pokušati obraniti naslov, u završnici je Luka Modrić koji je se Realom četiri puta podizao “ušasti pehar”, osvojio ga je i Ivan Rakitić s Barcelonom, a uspjeh osvajanja LP-a s Chelseaom će pokušati ponoviti Mate Kovačić. U spektakularnoj Atalanti koja je u svojoj premijernoj Ligi prvaka šokirala Dinamo igra Mario Pašalić, čiji bi ugovor oduševljena uprava Talijana trebala otkupiti od Chelsea. Ugledni Guardian navodi kako će klub iz Bergama otkupiti njegov ugovor za 15 milijuna eura odštete. U igri su još Ivan Perišić sa svojim Bayernom, oporavljeni Šime Vrsaljko, te 20 – godišnji Metkovčanin Boško Šutala koji s Atalantom ima ugovor do 2024. godine.

U prvim dvobojima ovogodišnje završnice Lige prvaka koja se od 1992. godine igra u novom formatu, snage će u izuzetno zanimljivom dvoboju odmjeriti Borussija Dortmund i Paris Saint – Germain. Bivši trener Dortmunda Thomas Tuchel preklani je preuzeo kormilo Parižana ne bi li Grad svjetlosti napokon počasti prestižnim peharom.

Za razliku od Pariza koji se nikada u svojoj povijesti nije imao povoda veseliti osvajanju LP-a, Dortmund je sezone 1996./97. s nezaboravnom generacijom (Matthias Sammer, Jürgen Kohler, Jörg Heinrich, Andreas Möller, Paulo Sousa, Lars Ricken..) gledao osvjanje za sada jedinog naslova Lige prvaka pobjedom u finalu protiv Juventusa 3:1.

Inače vrhunska brusionica nogometnih talenata pojačala se norveškim vikingom Erling Haalandom koji je prelaskom u Borussiju obogatio riznicu Red Bull Salzburga za 45 milijuna eura.



Ipak nama zanimljiviji dvoboj igrat će se u Madridu između Simeoneovog Atletica i Kloppovog Liverpoola koji uz to slovi za jednu od najjačih momčadi koje su rasturale protivnike nogometnim travnjakom. Možda preuranjeno, no ono što u kontinuitetu rade je uistinu impresivno.

Sve u svemu možemo biti zadovoljni što naši nogometaši čine samu kremu europske klupske scene. Dok u isto vrijeme razmišljamo o europskoj nogometnoj smotri s užitkom ćemo pratiti formu Vatrenih u nokaut fazi Lige prvaka. Prvi su na redu Lovren i Vrsaljko. Sretno momci, i oprezno u duelima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI