KONAČNO JE DOŠAO NA SVOJE! Đoković potpuno oduševio navijače i uzeo prvi trofej u 2022.godini

Foto: GuliverImage/REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Šesti put u karijeri Novak Đoković je osvojio pobjednički trofej na rimskom Masters 1000 turniru, gdje je u nedjeljnom finalu nadigrao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6-0, 7-6 (5) i tako došao do svog prvog naslova u 2022., a ukupno 87. u karijeri.

Bila je to Đokovićeva sedma pobjeda u devet međusobnih dvoboja s Tsitsipasom i peta u njihovih pet srazova na zemljanoj podlozi, a donijela mu je i rekordni 38. trofej na Masters 1000 seriji.

Nakon što mu je prvi set prohujao pred očima, 23-godišnji Grk se oporavio u drugom setu i uspio doći do vodstva 5-2. No, radilo se o prednosti jednog ‘breaka’ koju je propustio bez da je stigao do set-lopte.

Odluka je pala u tie-breaku, u kojem je najbolji tenisač svijeta poveo 5-2, Tsitsipas se vratio do 5-5, ali onda izgubio sljedeća dva poena i tako ostao bez mogućnosti za veliki preokret.

Grku je ovo bilo peto finale na turnirima Masters 1000 serije i 20. u karijeri. Ostao je na osam trofeja i jednom osvojenim u ovoj sezoni, a do njega je stigao obranom naslova u Monte Carlu.



Nakon pobjede, Đoković je na dodjeli trofeja otkrio da ovaj naslov ima posebnu posvetu. U prvi plan stavio je sedmogodišnjeg sina Stefana, otkrivajući da je mali Stefan baš danas igrao svoj prvi teniski meč, zbog čega je zaslužio da mu tata posveti svoj rimski uspjeh.

Pobjeda u finalu stigla je dan nakon što je Đoković 1000-u pobjedu u karijeri u velikoj karijeri, a nove uspjehe tražit će na zemlji Roland Garrosa, čiji glavni turnir počinje za tjedan dana – na 35. rođendan srpskog teniskog majstora.

Rimskim trijumfom Đoković je obranio poziciju svjetskog ‘broja 1’ i povećao prednost u odnosu na Rusa Danila Medvjedeva na 680 bodova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI