KONAČNO SE OGLASIO I GOBAC: Komentirao ‘raskol’ u Savezu, objasnio stvar koja je mučila sve navijače!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski rukometni savez najodlučnije odbacuje sva nagađanja o tome da novi izbornik Hrvoje Horvat nema potporu čelnih ljudi Saveza, a njegov dopredsjednik Zoran Gobac također odbacuje tvrdnje da unutar HRS-a postoji raskol i da je u krizi.

Hrvatski rukometni savez se ne nalazi ni u kakvoj krizi. Moj prijedlog je bio isključivo da koga god izaberemo, da taj trener dobije mandat i na sljedećem Europskom prvenstvu, a ne da potrošimo čovjeka samo za jedno natjecanje. Mislim da Savez treba nastaviti put na kojem je. Savez se vodi na transparentan način, Upravni odbor donosi odluke konsenzusom i mislim da svi koji sudjeluju u radu rukometnog Saveza Hrvatske su jedno tijelo”, rekao je Gobac osvrćući se na napise u medijima koji su se pojavili nakon Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu.

Gobac je pojasnio da je Lino Červar, koji je 2018. godine izabran za koordinatora za muški rukomet predložio kandidate za njegovog nasljednika na izborničkoj funkciji i da su to bili Hrvoje Horvat, Slavko Goluža i Ivano Balić.

Od 15 članova Upravnog odbora rukometnog Saveza koji sudjeluju u izboru Horvat je dobio 13 glasova, jedan je član bio suzdržan, a jedan se član nije uspio izjasniti jer se do njega nije moglo doći za vrijeme telefonskog glasovanja.

Rukometni savez je ozbiljna organizacija i nema govora o nikakvom raskolu u njegovim redovima istaknuo je za kraj Zoran Gobac.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI