RAĐA O DEBAKLU U SPLITU: ‘Smeta me da se Mršić nakon te utakmice nije pogledao u ogledalo i kazao – ‘možda sam i ja to nešto zaj***’

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Hrvatska se neće po dobrome sjećati kvalifikacijskog turnira za nastup na olimpijskom košarkaškom turniru uskoro u Tokiju.

Hrvatski košarkaši su u Spaladium Areni u Splitu tražili svoju kartu za OI, ali u seriji utakmica koja nije izgledala dobro dogodio se polufinalni poraz od Nijemaca koji su zatvorili vrata izabranicima Veljka Mršića.

Hrvatsku je vukao Bojan Bogdanović, koji je igrao nakon naporne sezone na NBA parketima u dresu Utah Jazza, bljeskove je imao i reprezentativni povratnik Mario Hezonja, a probali su pomoći i drugi. No, bilo je to nedovoljno da bi se stiglo do zacrtanog cilja.

Nakon splitskog turnira, na udaru se našao izbornik Mršić, čiju je ulogu komentirao i Dino Rađa, prvi čovjek stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza.

Rađa je za Sportske novosti kazao da ne shvaća zbog čega izbornik nije bio više samokritičan nakon poraza od Njemačke u polufinalu splitskog turnira.



“Smeta me da se Veljko Mršić niti jednom nakon te utakmice nije pogledao u ogledalo i kazao – ‘možda sam i ja to nešto zaj***.’ Umjesto toga, govorio je o tome kako je to bila naša najbolja utakmica”, rekao je Rađa.

Komentirajući Mršićev odabir za izborničku dužnost, Rađa je kazao da o tome nije odlučio sam, već je riječ imao cijeli stručni savjet. Sličan pristup ima i kada se govori o mogućem angažmanu stranog igrača za nastup za Hrvatsku, dodajući da se on tome protivi jer angažiranje stranca i košta, a nema garancija da će pomoći.

Kao primjer je istaknuo skupog Amerikanca Shanea Larkina u dresu Turske, spominjući da dva milijuna dolara ili eura skupog Larkina nije bilo u turskoj reprezentaciji u kvalifikacijama za OI. Pored toga, u borbi za put na Eurobasket Hrvatska je slavila i protiv Turaka s njim u momčadi.

Bez obzira na svoj stav, Rađa je dodao da će se prikloniti većini ako će odluka biti takva da se posegne za stranim igračem.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI