KOŠARKAŠKI SVIJET OSTAO BEZ VELIKANA: Nakon teške bolesti preminuo legendarni trener Jerry Sloan!

Screenshot

Svijet košarke zavijen je u crno. Iz SAD-a stiže tužna vijest. Nakon duge i teške bolesti u 79. godini preminuo je legendarni trener i igrač Jerry Sloan. Čovjek koji je na klupi Utah Jazza, kluba našeg Bojana Bogdanovića proveo duge 23 godine što kao pomoćni što kao glavni trener. Trenerski se umirovio 2011. godine ostvarivši 1319 pobjeda u NBA ligi, čime je na šestom mjestu svih vremena.

“Jerry Sloan uvijek će biti sinonim za Utah Jazz. Zauvijek će biti dio našer organizacije i priključujemo se njegovoj obitelji, prijateljima i navijačima u oplakivanju ovog gubitka. Zahvalni smo mu na svemu što je napravio za grad Salt Lakey City i državu Utah, za desetljeća posvećenosti, lojalnosti i ustrajnosti, koju je donosio našem klubu”, stoji u službenoj objavi Jazzera.

Dvaput je igrao veliko NBA finale s Jazzerima, koje su s parketa predvodili John Stockton i Karl Malone. 1997. i 1998. godine protiv Chicago Bullsa i oba puta je ostao poražen, a što smo mogli pratiti i u nedavnom dokumentarcu The Last Dance’ o Chicago Bullsima i Michaelu Jordanu u kojem je veliki Jerry Sloan i sudjelovao.

Zanimljivo, Sloan je čak 10 godina proveo kao igrač u Chicago Bullsima, ali i kao trener od 1979. do 1982.godine, a još je igrao i za Washington Wizardse. Bullsi su njegov dres s brojem 4 umirovili na vrh Uniteda Centra, a to dovoljno govori koliki je trag ostavio kao i igrač i trener čikaških Bikova.

Sloan se posljednjih godina borio s Parkinsonovom bolesti i danas je izgubio svoju životnu bitku. Otišao je košarkaški velikan, nakon Kobea Bryanta svijet NBA lige ponovno je izgubio legendu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI