KRAJ EUROPSKOG IZLETA RIJEKE: Ovo nikako nismo očekivali od Hrvata, na kraju sve ispao veliki debakl!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Rijeka neće više na europske izlete, u uzvratnoj utakmici na svom terenu odigrala je baš lošu partiju, nije kapitalizirala finih 1-1 iz prve utakmice protiv PAOK-a u Solunu. Nestala je naglo, presušila, korito joj je bilo prazno već nakon prvih nekoliko minuta utakmice… Izgubila je 0-2. Zasluženo.

Kao da je na nogometaše Rijeke djelovao onaj šokantni gol u Solunu u sudačkoj nadoknadi za izjednačenje. Kao pod dojmom tog šoka Rijeka je ušla u utakmicu i brzo počela gubiti vodu. A grčke momčadi, napose kad povedu, su tvrde i grube i ne dozvoljavaju žestokom obranom suparniku da stvoriš prigode. Upravo se i to dogodilo nogometašima Gorana Tomića. Jednostavno se nisu snalazili u situaciji kada su morali stizati rezultat.

I pokušaji koje su imali nisu bili plod organiziranog pritiska, već pojedinačnih pokušaja. I sve je to trajalo dok Grci nisu još jednom poentirali, prekratili tako muke i domaćim nogometašima na terenu i publici na tribinama.

Hrvatski učinak govori puno

Konferencijska liga je najslabije europsko natjecanje, i kvalifikacije im nisu teške kao za Ligu prvaka ili Europsku ligu. I opet, niti jedan naš klub nije prošao kroz filter kvalifikacija, Hajduk, Osijek i Rijeka su redom poispadali u razočaravajućim partijama. I to nešto govori.



Naš je klupski nogomet, pustimo sad reprezentativni, na niskim razinama. Dinamo, bez obzira na razočaranje protiv Sheriffa, ostat će u Europi, skupljati bodove bitne za koeficijent.

No, kako sada stvari stoje Dinamo neće moći pomaknuti hrvatski koeficijent – sam samcat.

Očekivali smo da će od tri naša kluba barem dva izboriti Konferencijsku ligu. Nije niti jedan. Nije dobro! Imamo pravo ovo sve skupa nazvati debaklom.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI