KRVAVI RAD IPAK SE NIJE ISPLATIO: UEFA zabranila Leipzigu nastup u Ligi prvaka, a nećete vjerovati zašto

Facebook: RB Leipzig (Official)

Leipzig je ove sezone, sa široj javnosti relativno anonimnom momčadi, stigao do drugog mjesta na ljestvici, odmah iza velikog Bayerna.

Prošle sezone nogometni svijet ostao je šokiran senzacijom koju je priredio Leicester. Engleski autsajder osvojio je naslov prvaka iako im se prognoziralo ispadanje iz najvišeg ranga engleskog natjecanja. Ove sezone slična se priča odvija u Njemačkoj, a u glavnoj ulozi je RB Leipzig, klub osnovan 2009. godine koji se probio do Bundeslige uz pomoć vlasnika debele financijske injekcije glavnog sponzora Red Bulla.

Leipzig je ove sezone, sa široj javnosti relativno anonimnom momčadi, stigao do drugog mjesta na ljestvici, odmah iza velikog Bayerna. Cilj je bio sredina tablice, u najgorem slučaj opstanak, ali sada je cilj Liga prvaka. No, bajka koju proživljava Leipzig zapravo bi mogla postati noćna mora jer UEFA ima druge planove za taj klub, a oni ne uključuju Ligu prvaka.

Naime, vrhovna europska nogometna organizacija, u svojem pravilniku ne dozvoljava sudjelovanje u europskim natjecanjima momčadima koji imaju istog vlasnika, a Red Bull je vlasnik i Salzburga. UEFA je prema pisanjima austrijskih medija već obavijestila klubove, odnosno, vlasnika da mu ne mogu oba kluba igrati u Ligi prvaka, a njemački Sport1 tvrdi kako će se vlasnici ipak odlučiti na Salzburg. Ipak, austrijska momčad već ima neki renome u Europi, bolje je plasirana u prvenstvu i na koncu ima jači europski koeficijent.

To bi značilo kako sjajni mladi nogometaši poput Wernera, Sabitzera, Forsberga, Keite, mogu zaboraviti na ‘špananje’ u Ligi prvaka sljedeće sezone, ali nastave li s dobrim poslom, možda se dogodine vlasnici predomisle.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI