KUKOČ DOBIO KLUPU OD BRAČKOG KAMENA! Duga je 207 cm, koliko je i Toni visok, a teška je oko tri tone

Instagram

“Između običnog koša i dobre asistencije uvijek izabirem dobru asistenciju. To mi je draže”, jedna je to od najpoznatijih izjava Tonija Kukoča. Zahvaljujući inicijativi splitske skupine košarkaških fanatika taj je citat uklesan u klupu od bračkog kamena posvećenu našem slavnom košarkašu koja će se sutra službeno pokazati javnosti u Splitu.

Program započinje u 11.07 sati (simbolika je jedino u tome što je 7 Kukočev broj), a klupa će biti smještena ispred portuna zgrade u Vukovarskoj 53, gdje je Toni odrastao, dvjestotinjak metara od košarkaške dvorane Splita na Gripama.

“Našu malu grupu, u kojoj smo svi zaljubljenici u košarku i Jugoplastiku, uz mene čine još naš slavni košarkaš Nikola Vujčić, zatim Denis Tukić, Ante Akelić, Toni Žitko, Ivan Senjanović, Zlatko Piteša i Srđan Vilović. Kad se povela rasprava o tome tko je najveći europski košarkaš svih vremena bili smo malo ljuti što se nije priznavalo ono što je realno, na papiru, a to su rezultati i činjenice. Smatrali smo da je Toni taj i da ovaj grad nedovoljno cijeni takve sportske veličine. Oko Božića prošle godine sjeli smo i rekli da moramo napraviti nešto za našeg Tonija.”

Ideja je bilo mnogo, čak i zlatni kip s dijamantima, no “pobijedila” je kamena klupa s uklesanim citatom iz uvoda teksta.

“Nismo htjeli spomenik jer to nije Toni. On je samozatajan i skroman, nenametljivo izvrstan, pa smo htjeli i da ovaj znak pažnje bude baš takav. A taj smo citat odabrali zato što on najbolje opisuje njegovu igru i njega samoga.”



“On se oduševio, bilo mu je drago. Htjeli smo prebaciti kamen u Split odmah u svibnju, ali smo ipak odlučili pričekati da Toni dođe u Split. Čekali smo ga cijelo ljeto, ali zbog cijelog ovog ludila oko koronavirusa možda će doći tek na Božić, ako i tad. Pa smo odlučiti to odraditi bez njega, ali će nam za sutrašnji događaj poslati videoporuku koju ćemo pustiti”, odgovorili su na pitanje o reakciji Kukoča.

“Čak smo poslali zamolbu i Michaelu Jordanu preko Charlotte Hornetsa da nam i on pošalje videoporuku o Toniju, ali ne znam hoćemo li je dobiti na vrijeme. Upravo nam je Jordanova izjava da je po njemu Toni najbolji europski košarkaš svih vremena dala zamah da izguramo ovu priču do kraja.”

“Tko želi, neka dođe. Poštivat ćemo sve epidemiološke mjere. Zajednica ekipnih športova Splita je iza nas, Grad Split je sve odobrio, a i KK Split nam je bio na dispoziciji od prvog dana. Klupa će biti smještena uz korniž, uvučena u oleandre, vidjet će se s ceste i bit će osvijetljena kako bi se vidjela i po noći. Duga je 207 cm, koliko je i Toni visok, a teška je oko tri tone”, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI