KUKOČ OTKRIO ŠTO MU JE LEGENDA REKLA: Ja sam tu potpuno nebitan, on je ispunio svoje obećanje i došao na Jadran

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Unatrag tjedan dana, Michael Jordan je boravkom na hrvatskoj obali i obilaskom različitih destinacija na luksuznoj jahti O’Pari ‘začinio’ turističko ljeto s vrlo lijepim brojkama. Američka i svjetska košarkaška legenda prvo je sletjela u Split, a potom je sa suprugom Yvette Prieto i prijateljima slijedilo uživanje u odmoru.

U svojem obilasku, Jordan i njegovo društvo su posljednju postaju imali u Dubrovniku. Uživanje u ljepotama koje Hrvatska ima bilo je u prvom planu, tako je ostalo cijelog tjedna, a košarka je sada ipak bila sporedna stvar. Svjetska sportska megazvijezda došla je uživati, košarke ionako ima dovoljno u svim ostalim dijelovima godine, ponajprije jer je vlasnik Charlotte Hornetsa u NBA ligi.

Nakon što je košarkaški velikan pristigao u Split, primijetilo se da Jordana u svojem rodnom gradu nije dočekao Toni Kukoč. Legendarni Hrvat nije kod kuće, nalazi se u Chicagu, gradu u kojem je igrao s Jordanom u šampionskim godinama tamošnjih Bullsa na NBA parketima. Kukočevi ovoljetni planovi bili su takvi da u Splitu nije boravio usred ljeta, već ranije u svibnju.

U kontaktu s Jordanom

Zašto Kukoč i Jordan nisu zajedno u Splitu? To pitanje postavljali su neki sportski i košarkaški zaljubljenici, a hrvatska legenda o tome se izjasnila razgovarajući za Tportal. Kukoč je otkrio da je s velikim bivšim suigračem bio u kontaktu nedavno, prije nego je Jordan došao u Hrvatsku, a tada mu je rekao da se u vrijeme njegova boravka neće vidjeti u Splitu ili drugdje na našoj obali.



Jordan mu se javio i kratkom porukom nakon što je stigao u Split.

U svojim zajedničkim godinama, Kukoč i Jordan su kao jednu od tema imali i Hrvatsku. Jordan je od Kukoča čuo što sve naša zemlja ima za ponuditi, a kada je to čuo, legendarni američki košarkaš rekao je da će jednog dana doći na odmor.

‘Eto, napokon se na to odlučio, ispunio je obećanje’, rekao je Kukoč za Tportal, dodajući da on i njegov izostanak iz Splita u ovoj priči nije bio ni bitan. Hrvatske ljepote mu ionako ima tko pokazati, ljudi nije nedostajalo.

Vidjet će se uskoro

Kukoč i Jordan nisu bili zajedno u Hrvatskoj, ali njihov susret dogodit će se vrlo brzo Hrvatska legenda će 11. rujna biti primljena u Međunarodnu košarkašku kuću slavnih u Springfieldu, u američkoj saveznoj državi Massachusetts, a veliki bivši suigrač bit će na pozornici na svečanosti ulaska.

Uz Jordana, u Kukočevom društvu bit će i Jerry Reinsdorf, dugogodišnji vlasnik Chicago Bullsa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI