LEGENDA ARSENALA NASLJEĐUJE WENGERA: Dolazak ikone kluba smirio bi navijače, a poručuje: ‘Bila bi mi velika čast’!

Facebook: Arsenal (Official)/ Photo: Stuart MacFarlane

Navijači prosvjeduju i otvoreno traže njegov odlazak, a u moru potencijalnih trenera jedno se ime posebno ističe, iako ne svojim trenerskim rezultatima već time što je ikona kluba.

Odlazak ikone Arsenala, trenera Arsenea Wengera, gotovo je neizbježan. Legendarni Francuz vodi londonsku momčad još od 1996. godine, ali posljednjih deset i više godina osvojio je tek dva naslova FA Kupa i Community Shielda.

Jasno, Wenger je opstao jer je Arsenal uvijek bio pri vrh i igrao je Ligu prvaka, a Wenger je trener koji je skloniji tražiti pojačanja u vlastitim redovima i veoma je oprezan kada treba potrošiti izdašnu svoju novca za pojačanja, pa je tako klubu kroz sezone uštedio pravo bogatstvo, a rezultatski nije bio loš.

No, navijačima je već preko glave toga da je njihov omiljeni klub uvijek na korak do uspjeha pa se tako posljednjih tjedana, otkako je Arsenal izgubio svaku šansu za prvim mjestom u Premiershipu i otkako se oprostio od Lige prvaka, zaoštrila retorika i traži se smjena Wengera.

Wenger je taman prije ispadanja iz Lige prvaka navodno trebao produžiti s Arsenalom, ali nakon ispadanja ta se priča zaustavila. Navijači prosvjeduju i otvoreno traže njegov odlazak, a u moru potencijalnih trenera jedno se ime posebno ističe, iako ne svojim trenerskim rezultatima već time što je ikona kluba.

https://www.youtube.com/watch?v=QJl6Pna63MI



Naime, jedan od kandidata za nasljednika Wengera je Thierry Henry koji je trenutno pomoćnik Robertu Martinezu u reprezentaciji Belgije. Francuz je najbolji strijelac Arsenala u povijesti s 228 golova iz 377 utakmica i još uvijek uživa status božanstva u klubu.

“Bila bi mi velika čast, iako nije na meni da to komentiram. Neke se stvari moraju poštivati. Znate svi da je Arsenal moj omiljeni klub, ali teško mi je govoriti o toj temi. Cijenim Arsenea i ne bi bilo u redu prema njemu više išta komentirati. No, ne ovisi o meni. Nitko ne može znati hoću li biti novi trener Arsenala, ali spreman sam učiti”, kazao je Henry.

Problem s Henryjem je to što nema iskustva i tek se nedavno odlučio bacitiu trenerske vode, ali čovjek je ipak ikona kluba i vjerojatno bi njegov dolazak malo smirio navijače.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI