Legenda hrvatskog rukometa oštro o izborniku: ‘Davno sam rekao da Babić nije dorastao ovom poslu’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, sazvao je hitnu sjednicu Upravnog odbora nakon što je Hrvatska izgubila utakmicu za treće mjesto protiv Slovenije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Legendarni vratar hrvatske rukometne reprezentacije, Valter Matošević, jasno je poručio kako Željko Babić ne smije ostati izbornik nacionalne selekcije. Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, sazvao je hitnu sjednicu Upravnog odbora nakon što je Hrvatska izgubila utakmicu za treće mjesto protiv Slovenije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Na sjednici će se raspravljati o dvjema stavkama, prva je smjena Babića, a druga je smjena koodrinatora Ivana Balića i stručnog stožera.

Matošević je tu nepokolebljiv, prema njegovu mišljenju Željko Babić nije dorastao biti izbornikom hrvatske rukometne vrste. Matošević je bio u Babićevu stožeru na prošlogodišnjem Euru i na Olimpijskim igrama, ali izbornik je naglo odlučio otpustiti Matoševića i postaviti Venija Loserta na njegovu poziciju. Matošević veli da ne zna zašto je to Babić napravio.

“Ja to ni danas ne znam niti imam obrazloženje. Nemam pojma”, rekao je Matošević za kamere RTL-a.

Naglašava kako odnosi unutar stožer i nisu tako loši, a o Ivanu Baliću nema loše mišljenje. “Ivano je veliko ime, zadužio je hrvatski sport i on mora biti u rukometu. Što se njega tiče, tu nema nikakvih zamjerki. Dok smo surađivali, njegova je uloga bila pozitivna, a vjerujem da je i sada”, misli Matošević.

Riječanin je već pronašao krivca za poraze od Norveške i Slovenije na SP-u u Francuskoj, a vidi ga u liku Babića.



“Prije svega, ovo je veliki uspjeh, biti četvrti na svijetu je velika stvar. S druge strane, dođe do razočaranja jer smo gotovo imali medalju u rukama, a nismo znali to iskoristiti. Puno se priča o tom Horvatovom sedmercu, ali nije tu sedmerac bio problem jer mi smo vodili 22-20 minutu prije kraja. To smo izgubili. Vodili smo osam razlike protiv Slovenije i to smo izgubili. Tu velika odgovornost pada na izbornika. Davno prije sam rekao da Babić, po mom mišljenju, ne spada u tu kategoriju trenera koja može voditi jednu tako renomiranu reprezentaciju. On još uvijek nije dorastao tome”, tvrdi Matošević.

Kao glavni konkurenti za nasljednika Željka Babića spominju se bivši izbornici Lino Červar i Slavko Goluža.

“To su iskusni treneri i obojica su donijela puno medalja hrvatskom rukometu. Upravni odbor će odlučiti tko će preuzeti tu veliku obvezu s obzirom da nas početkom iduće godine očekuje Euro u Hrvatskoj”, zaključio je Matošević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI