LEGENDA NAJAVILA HRVATSKU I SRBIJU: Upozorava prije vatrenog okršaja!

Hrvatska i Srbija uskoro će se sresti na Europskom prvenstvu za rukometašice koje počinje danas, a trajat će do 20. prosinca u Danskoj. Hrvatice i Srpkinje smještene su u skupinu C u kojoj su i Mađarska i Nizozemska, a prve utakmice čekaju nas u petak.

Hrvatska će za početak igrati protiv Mađarske, a Srbija protiv Nizozemske, dok nas susret s našim istočnim susjedama čeka u trećem kolu, koje je na rasporedu u utorak.

Hrvatska reprezentacija stigla je u Dansku u sastavu koji je pogođen ozljedama i koronavirusom, dok u taboru Srbije gledaju prema natjecanju sa svojim ambicijama.

Njih je opisala iskusna golmanica, 36-godišnja Katarina Tomašević. Legenda srpske reprezentacije je prvi nastup na velikom natjecanju imala još 2006. na EP-u u Švedskoj, a među novim izazovima, za službenu stranicu Rukometnog saveza Srbije najavila je i onaj protiv Hrvatica.

Iskusna reprezentativka upozorila je svoje suigračice i srpsku javnost da se toj utakmici treba prići ozbiljno.



‘Ovu novu generaciju hrvatskih igračica ne poznajem toliko dobro. Znam da će im nedostajati puno rukometašica, ali to za njih može biti dodatni motiv. Nikako ih nećemo podcijeniti’, rekla je Tomašević.

Sa sličnim mišljenjem bio je i izbornik Srbije Ljubomir Obradović, koji vodi reprezentativke svoje zemlje od 2017. godine.

‘Hrvatska je redovni sudionik europskih prvenstava. Mi nikada ne podcjenjujemo, ali nećemo nikoga ni precijeniti’, istaknuo je Obradović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI