LEGENDARNA TENISAČICA ŠOKIRALA IZJAVAMA! ‘Tenis je prepun lezbijki, a transrodna djeca djelo su đavla’

Nakon ovih izjava reagirali su brojni ugledni tenisači iz cijelog svijeta koji čak razmišljaju o bojkotu njezina terena na Australian Openu.

Legendardna tenisačica, osvajačica 24 Grand Slama i nekada najbolja igračica svijeta, Margaret Court, šokirala je javnost i izazvala pravu lavinu žestokih reakcija nakon što je prozvala homoseksualne i transrodne skupine.

Bivša tenisačica i najbolja svjetska igračica izjavila je sljedeće: “Kada sam ja igrala tenis, bilo je tek nekoliko lezbijki. Danas ih je previše, ali tih nekoliko vodilo je ostale djevojke na zabave i druge stvari. Ono što imate u samome vrhu to ćete dobiti i u cijelom sportu”. Ustvrdila je tako 74-godišnjakinja uz napomenu da su “transrodna djeca djelo đavla”, prenosi BBC.

Nakon ovih izjava reagirali su brojni ugledni tenisači iz cijelog svijeta koji čak razmišljaju o bojkotu njezina terena na Australian Openu. Isto tako, Martina Navratilova i Billie Jean King pozvali su organizatore Australian Opena da uklone njeno ime s popisa terena.

Organizator turnira u Melbourneu ogradio se od izjava slavne tenisačice, ali odlučio je da se imena terena neće mijenjati. Margaret Court već je otprije poznata kao osoba koja se protivi homoseksualnim brakovima.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI