Legendarni kapetan preuzima klupu Arsenala

Marko Lukunic/PIXSELL

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Darijo Srna, već dugo izbiva s terena zbog pada na dopinškoj kontroli, ali to bi se uskoro moglo promijeniti. Naime, Srna bi se trebao ponovo naći na zelenim terenima, ali ne kao nogometaš već kao trener.

Ukrajnski mediji tvrde kako bi Darijo Srna trebao preuzeti klupu kijevskog Arsenala. Ukrajinski klub je u suvlasništvu Ivice Pirića, bivšeg igrača NK Zagreba koji je većinu karijere proveo u kijevskom Arsenalu, što bi mogla biti dobra poveznica za Srnu.

Navodno, Srnu na klupi, ali možda ne kao glavnog trenera, želi i Šahtar gdje Darijo ima status legende i u vrlo dobrim je odnosima s Rinatom Ahmetovim, vlasnikom kluba.

Podsjetimo, Srna je u veljači ove godine doznao kako je suspendiran na 17 mjeseci nakon što je bio pozitivan na dopinškoj kontroli nakon utakmice s Napolijem u Ligi prvaka 22. ožujka prošle godine. Srna je priznao krivnju, ali uz tvrdnju da nije svjesno unio nedozvoljene supstancije u organizam.

“Kao prvo i najvažnije želim iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti. Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje”, rekao je tada Srna.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI