LEGENDARNI MIRKO OTKRIO: ‘Protiv King Moa sam se ozlijedio…’

Facebook: Mirko Filipović

"Protiv King Moa sam se ozlijedio, jedan moj middle kick naletio je na njegov lakat. Gornji dio stopala mi je bio natečen u polufinalnoj i finalnoj borbi", rekao je Cro Cop

Nakon što je devastirajućim udarcima, u četvrtfinalu Rizinova Grand Prixa, porazio Američkog borca, Mohammeda Lawala, a potom i u četvrtfinalu ubojitim koljenom u jetru srušio superteškog estonskog gorostasa Baruta, Mirko Filipović plasirao se u finale u kojem ga je u ringu dočekao neugodni Iranac Amir Aliakbari. No, protiv Mirka nije mogao te je Mirko osvojio Rizinov Grand Prix!

Dan nakon osvajanja pojasa prvaka Rizin World Grand Prixa, u Japanu je održana medijska konferencija na kojoj se Filipović osvrnuo na svoje trijumfalne nastupe u Saitama Areni.

U tri dana Mirko Filipović je ostvario tri pobjede, točnije – tri nokauta.

Predsjednik organizacije Rizin i nekadašnji čelnik Pridea Nobuyuki Sakakibara izjavio je da je ponosan i da se okreće novim izazovima 2017. godine.

“Planiram organizirati pet priredbi ove godine, a prva će biti 16. travnja. Volio bih da bude u Yokohama Areni koja je uz Saitama Arenu sveto mjesto borilačkih sportova”, izjavio je Sakakibara.



Mirko je pak otkrio nekoliko novih detalja:

“Bio je to prije svega psihološki izazov za mene. Teško je osvojiti Rizinov pojas, prvenstveno u ovakvom formatu. Znam koliko je to teško i zbog toga sam ponosan, jer sam sebi dokazao da mogu. Tijelo mi još ima rana, ali definitivno bih se volio vratiti u Japan i opet nastupati u Rizinu”, istaknuo je Mirko pa iznenadio jednim priznanjem:

“Protiv King Moa sam se ozlijedio, jedan moj middle kick naletio je na njegov lakat. Gornji dio stopala mi je bio natečen u polufinalnoj i finalnoj borbi”, rekao je Cro Cop.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI