LEGENDARNI TRENER ILIJA LONČAREVIĆ BRUTALNO ISKREN: ‘Petković to mora napraviti, jer u protivnom neće biti dobro za Dinamo’

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

„Neiskustvo, kao i lošije partije nekih igrača razlog su Dinamovog poraza protiv Milana unatoč nekim dijelovima utakmice gdje je momčad igrala dobro”, sukus je razmišljanja trenera Ilije Lončarevića, znanog kao bez dlake na jeziku, brutalnog iskrenog i pričljivog…, objavilo je Dnevno.hr.

„Milan ovakvih utakmica tridesetak u sezoni, Dinamo nekoliko. Tu je osnovna prevaga. Dinamo takve utakmice shvaća sudbinski, Milanu je samo jedan u nizu. Dinamovim igračima nedostaje tih jakih utakmica u kontinuitetu. Pritom, ne smijemo zaboraviti da je Milan upozoren sa svih strana, a i gledali su valjda Dinamovu utakmicu protiv Chelseaja, da mu u goste ne dolazi neka bezvezna momčad. I stoga je pristup Milanovih nogmoetaša, a vidjeli smo i trenera Piolija kako je bio temperamentan, od prve minute bio na maksimumu”, kaže Lončarević.

„Dinamo bi imao veće šanse da je lagano izgubio od Engleza u prvome kolu, tada ga se ne bi shvatilo tako seriozno”, dodaje on.

Milan stalno igra ovakve utakmice

Gdje je Lončarević vidio najveću razliku između Milana i Dinama…„U akcijama, Milanove akcije su shematizirane, ponavljaju se, uigrane su. Kod Dinama je sve dobro, izađe se s loptom, a onda se traže pojedinačna rješenja. Kod Milana to ide brže, automatski. Ali, to je ono što kažem, Milan svaki tjedan igra takvu utakmicu, Dinamo ne. To je jednostavno pitanje rutine i brzine. S jedne strane je klub iz HNL-a, s druge strane iz Serije A. Mora, mora se osjetiti razlika”!

Foto: Damir Krajac/ CROPIX

Ilija Lončarević vidi i greške kod mnogih Dinamovih nogometaša, sve zbog razloga koje je i spominjao, no on ne bježi od konkretnosti.

„Kada igrate protiv tako jakog suparnika onda odlučuju greške, koje su sastavni dio igre. Tko manje griješi taj će trijumfirati. Tako je i bilo. Primjetne su bile greške Šutala, dugo je bio izvan igre, zbog ozljede. Još traži formu, osjeti se. Protiv ovakvih jakih igrača jednostavno se nije snalazio. Nije on krivac, jednostavno je u takvom stanju. To je utakmica nemilosrdnog ritma, nije on bio spreman za tako nešto. I znam da će biti uskoro bolji. Vezni red nije bio na prethodnim razinama, očekuje se više od Ivanušca, previše je tu krivih paseva, a i Ademi se utopio u tom ritmu. Kada vezni red ne parira suparničkom onda pati obrana. No, opet tvrdim, to je ta razlika koja Milan čini Milanom, a Dinamo Dinamom. Igrati u HNL-u i ovakve utakmice u Ligi prvaka dva su različita svijeta”.

Iako je Petković atraktivno asistirao Oršiću za gol, Lončarević će biti iskren…

Pa, što vam se to ne dopada u Petkovićevom nastupu?

Foto: Damir Krajac / CROPIX

„Sigurno će me mnogi i krivo shvatiti, jer Petković je izvanserijski igrač. I time pod normalnim očekujemo od njega velike stvari. Jest, asistirao je prekrasno, ali utakmica traje 90 minuta i on je bitan kotačić u Dinamovom mehanizmu. Ne volim što najčešće igra leđima okrenut prema golu. Ako se ne izvuče iz te situacije gubi duel, gubi loptu, to se, čini mi se, prečesto događa. Kao da igra sam protiv sebe. Kažem, znam da može drugačije, zato to i pričam. Baš zato što je dobar mora biti više u akcijama i prsima gledati prema naprijed. Ne znam, to mu nekad nije bila navika. Ta statičnost košta i njega i momčad. Suparnici već znaju što smjera i lako ga neutraliziraju. On to mora riješiti, skupa s trenerom”!

Dinamove šanse u nastavku natjecanja?
„Dobre, nitko se nije odvojio na vrhu, gužvovita je skupina, Dinamu treba još jedan dobar rezultat i onda može biti bez opterećenja. Treće mjesto bio bi silan uspjeh, a o nečemu više da ne govorim. Sad sam govorio o Dinamovim poteškoćama, ma imaju i njegovi suparnici svoje probleme”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI