LINO ČERVAR U ŠOKU: ‘Užas, izgubili smo velikog sportaša’

Lino Červar, legendarni hrvatski izbornik u šoku je nakon iznenadne smrti Zlatka Saračevića.

Ja sam mu znao i pokojnog oca, a on je isto bio veliki igrač te je igrao na istom mjestu desnog vanjskog. Ma užas, izgubili smo jednog velikog sportaša – izjavio je Lino.

Nedugo nakon derbija protiv Lokomotive u kojem je slavio sa svojom Podravkom, strašna vijest prozujala vijest je Hrvatskom. Zlatko Saračević preminuo je u 60. godini života.

– Nije mi jasno, stvarno mi nije jasno, ja sam u potpunom šoku! Znam da nije bio bolestan, nije mi jasno. On je bio primjer trenerske struke, sportskog ponašanja, olimpijski pobjednik, bio je i moj pomoćnik 2018. godine na Europskom prvenstvu. Bio je sve to, ali prije svega bio je čovjek. Nikad ni o kome nije rekao jednu lošu riječ i nitko o njemu nikada nije mogao reći ništa loše. Ne kažem to reda radi, zaista – kazao je bivši hrvatski izbornik Lino Červar za Sportske novosti.

Po završetku utakmice uputio se odvesti trenericu vratarki doma, kad mu je pozlilo na semaforu piše Podravski list.



Prevezen je u bolnicu, a liječnici su ga oživljavali 40 minuta, ali nažalost nisu uspjeli.

– Ja sam mu znao i pokojnog oca, on je isto bio veliki igrač i igrao je na istom mjestu desnog vanjskog. Ma užas. Izgubili smo jednog velikog sportaša u ova nesigurna i teška vremena. Ovo je stvarno jedan težak udarac i za rukomet i naš sport i sve nas koji smo ga znali. Šokiran sam, teško mi je u ovom trenutku govoriti. Izgubili smo jednog velikog čovjeka, sportaša, trenera. Strašno, bio je stvarno velik čovjek, ljudina – zaključio je Červar.

Na početku 2021. godine otišao je jedan velikan – veliki Saračević!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI