LUDI HNL START: Hajduk na čelu kolone, a u oči posebno bode jedan frapantan podatak!

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nakon šest odigraniH kola u HNL-u više nema neporažene momčadi, a na vrhu je  možda i neočekivano Hajduk. Ta je pojava doista rjetka posljednjih godina. Pa smo morali malo se dati u istraživanje kako bi saznali kad je to Majstor s mora bio lider HNL-a i to nakon šest odigranih kola.

Hajduk je od listopada 2019. prvi put na vrhu HNL-a nakon šest odigranih kola.

Nakon debakla protiv Tobola Bijeli su se u potpunosti mogli posvetiti HNL-u, gdje su nanizali četiri pobjede te zbog bolje gol razlike od Osijeka preuzeli vrh ljestvice s 13 bodova.


Na vrhu HNL-a posljednji put su bili kada je na klupi bio Damir Burić, a na vrh ih je također doveo kiks momčadi koju s klupe vodi Nenad Bjelica.

U nedjelju im je to omogućio poraz Osijeka u Puli, a prije gotovo dvije godine poraz Dinama u Varaždinu.Na vrhu HNL-a prava je gužva jer Hajduk i Osijek bodovno su poravnati s 13 bodova, dok po deset imaju Lokomotiva, Dinamo i Rijeka, no sve tri momčadi imaju i utakmicu manje. U idućem pak kolu igraju se dva derbija Hajduk dočekuje Rijeku a Osijek Dinamo.

Zanimljiv je i podatak da prvi put nakon 16 godina nakon šest kola niti jedna momčad više nije bez poraza.

Posljednji put to se dogodilo u sezoni 2005./2006. Tada je Varteks pao na Maksimiru u 5. kolu kao tada još jedina neporažena momčad. Od tada pa sve do danas uvijek je bar jedan klub izdržao do 6. kola (pa i više) bez poraza, javlja  Prva hrvatska Liga.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI