MA TKO BI REKAO… Znate li tko bi bio prvi u HNL-u da je prvenstvo počelo prije pet kola?

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Svladali su ranije Inter na gostovanju s 3:1, Cibaliju kod kuće s 3:0, Dinamo je u Zagrebu pao s 2:0, na koncu i Split na svojem stadionu s 5:2, a kiksali su jedino protiv Slaven Belupa...

Kada bi sada kojim slučajem bio početak nove sezone u Prvoj HNL, odnosno kada bi iza nas bilo pet odigranih kola, možda ne biste vjerovali, ali prva momčad u ligi bila bi – Hajduk! Naime, ‘bili’ su pobjedom od 5:2 nad Splitom u gradskom derbiju na Poljudu upisali treću uzastopnu pobjedu i četvrtu u posljednjih pet utakmica.

Svladali su ranije Inter na gostovanju s 3:1, Cibaliju kod kuće s 3:0, Dinamo je u Zagrebu pao s 2:0, na koncu i Split na svojem stadionu s 5:2, a kiksali su jedino protiv Slaven Belupa na Poljudu kada su odigrali 1:1. Hajduk je, kao što se može vidjeti, u pet utakmica postigao impresivnih 14 golova, a primio je četiri.

Hajduk je u izvrsnoj formi, iako se na terenu, odnosno, na samoj igri to možda i ne bi reklo. No, rezultat i forma su neosporni. Trener Joan Carrillo uspio je urediti, koliko toliko, obranu koja sada djeluje organiziranije i sigurnije, a proradili su i ofenzivci. No, taktiku treba još doraditi i dovesti koje korisno pojačanje za sljedeću sezonu kako bi Hajduk zaista bio prava konkurencija Dinamu i Rijeci.

No, da je sada početak sezone Hajduk bi bio prvi s 13 osvojenih bodova od maksimalnih 15, Rijeka bi bila druga s 11, Osijek bi bio treći s devet, četvrta Lokomotiva imala bi osam, a Dinamo i Istra bili bi na petom i šestom mjestu sa po sedam bodova.

Zanimljivo, Hajduk je u zadnjih pet utakmica zabio najviše golova, gotovo tri po susretu! Također, iako zaostaju za Dinamom 12 bodova zabili su više golova od zagrebačkog rivala. Hajduk je u 30 kola postigao 54 gola, a Dinamo četiri manje.



Prava je šteta što su se Splićani ovako kasno probudili, kakvu bi tek završnicu gledali da su bili nešto konkurentniji u prvom dijelu sezone.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI