MAGAREĆA SEZONA KLUBA IZ KATALONIJE: ‘Ni sjena igrača kakav je bio, prokockao je šansu’

screenshot

Iako u svojim redovima ima Antoine Griezmanna, Luisa Suareze, Frenkie do Jonga, Vidala, Rakitića i Messija koji se vraća natjecanjima nakon ozljede, Barcelona ne uspijeva uspostaviti kontrolu nad svojim redovima, kamo li tuđim.

Igračka kriza je uzrokovala izostanak rezultata, a svemu skupa je kumavao turbulentan prijelazni rok u kom su se čelnici Blaugrane pošto poto htjeli riješiti Ivana Rakitića i još nekih igrača, ne bi li došli do odbjeglog Neymara, sada pokajnika. Umjesto Brazilca Katalonci su dobili narušeno povjerenje i nezadovoljstvo u svlačionici. Kako bi ste vi reagirali prema osoblju koje ne krije da vas – ne želi?

Taj ključan detalj, u stvari detaljčinu koja poput brvna kopa očnu šupljinu, izostavio je španjolski list AS. Oni su kao po običaju detektirali mreškanje na površini vode, koje je ništa u usporedbi s tektonskim poremećajima nastalim u dubini Barcine litosfere.

Izuzetno loša utakmica Hrvata koji je, čini se, potpuno izgubio samopouzdanje koje je prošle sezone imao, pronicljivi su u španjolskoj štampi glede Ivanove igre. Dodali su da je Rakitić propustio priliku koju mu je Velverde pružio. Može li se isto reći za ostatak momčadi koji nije bio ništa bolji od Ivana? Sam Velverde misli da može.

– Me siento responsable! Osjeća se odgovornim trener Barcelone, svjestan da je podbačaj čitave momčadi uvijek odgovornost trenera koji nije prepoznao problem na vrijeme, ili ga nije znao riješiti na način koji bi odgovarao situaciji. Zašto onda španjolski mediji ističu Rakitića u porazu u kojem ni Messi(ja) nije pomogao? Kako se može dogoditi da čovjek koji prima milijunsku plaću jednostavno zakaže u nešto više od 60 minuta provedenih na terenu? Valjda zato što mu se po glavi muvaju neke druge, nenogometne stvari, pa zato ni ne može istim žarom i preciznošću dodavati lopte suigračima. Čovjek doslovno ne zna hoće li sutra morati pakirati kofere, mimo svoje volje.



Prije utakmice protiv Grenade ponovno se aktualizirala priča o odlasku nekih igrača i dovođenju Neymara u siječanjskom prijelaznom roku. I kako to obično biva s magarcem između dva plasta sijena, ugiba u nemoći da se odluči s kojega će plasta jesti. Hoće li Barca prokockati sezonu ne ovisi o isključivo o Rakitiću ili bilo kojem igraču pojedinačno, ali o ponašanju uprave prema igračima ovisi što će ti isti igrači pokazati na terenu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI