‘MAMIĆ JE ZASLUŽAN ZA SREBRO IZ RUSIJE’: Omiljeni trener Hrvata začudio izjavom

screnshot

Hrvatsko srebro iz Rusije ujedinilo je Lijepu našu, a sportske veličine diljem svijeta divile su se tom povijesnom uspjehu. Među njima je i Vahid Halilhodžić, jedan od najomiljenjih trenera Hrvata.

“Hrvatska je u svijetu najviše poznata po sportskim uspjesima, ne po ekonomiji ili poljoprivredi… Zbog toga ovaj rezultat ima još veću težinu. Sada svi na svijetu znaju za malu Hrvatsku koja ima četiri milijuna stanovnika. Stvarno su dečki napravili nešto fenomenalno i po meni je to najveći sportski uspjeh u povijesti cijelog Balkana, ne samo Hrvatske”, rekao je Vaha za Sport Klub pa se osvrnuo na Modrića:

“Ne poznajem ga osobno baš dobro, ali znam ga. Vrlo je skroman i miran dečko koji je zaslužio apsolutno sve što je osvojio. Četiri osvojene Lige prvaka, to je zaista fantastičan uspjeh. Zatim osvajanje srebra s jednom malom Hrvatskom i nagrada za najboljeg igrača svijeta, kada se sve zbroji i oduzme Luka je apsolutno zasluženo najbolji igrač svijeta za prošlu godinu. Čovjek je u 33. godini došao do Zlatne lopte. Modrić nije kao Messi ili Ronaldo, njegova statistika nije ni blizu njihove, ali njegova nagrada je pobjeda kolektivnog duha i pokazatelj da se nogomet ne gleda samo kroz statistiku”, objasnio je Vaha.

Naravno, morao je komentirati i Dinamo te jedva dočekano proljeće u Europi:

“Dinamo ove sezone ima odličnu ekipu i vrlo dobrog trenera koji zna što radi. U prvenstvu je dominantan i vjerojatno će obraniti naslov prvaka. Što se tiče Europa lige i uvjerljivog prolaska skupine, moram reći da je igrao vrlo dobro, ali da je imao malo sreće sa ždrijebom. Fenerbahče je u velikoj krizi, Anderlecht također. Dinamu se zaista otvorilo, ali to ne umanjuje njegov uspjeh”, rekao je nekadašnji trener Modrih pa dodao:



“Plzen je ozbiljna momčad , ali vjerujem da će Dinamo, uz veliku pomoć zagrebačke publike koja se vratila na maksimirske tribine, izboriti prolazak u osminu finala. Ako prođe Plzen, Dinamo uz malo sreće može napraviti veliki rezultat. Situacija u klubu i oko kluba je zaista dobra, svi preduvjeti za jedan veliki rezultat su tu. Zašto ne bi Dinamo napravio podvig sličan hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji? Ja kažem da je sve moguće.”

Nakon toga osvrnuo se na Zdravka Mamića, koji se trenutno u BiH skriva od hrvatskog pravosuđa, te je pomalo začudio izjavom:

“Zdravko Mamić napravio je velike stvari za Dinamo i hrvatski nogomet. Mnogi igrači, koji su sudjelovali u povijesnom osvajanju srebra na Svjetskom prvenstvu, igrali su u Dinamu i to je nešto što je Zdravkova zasluga. Što se tiče atmosfere oko kluba, Dinamo je veliki klub s puno navijača i s te strane je dobro što Zdravko više nije tamo jer velik dio simpatizera Dinama se ne slaže s njegovim idejama. Za klub je najbitnije da ima veliku podršku navijača i to je ono što se polako vraća u Zagreb”, zaključio je Vahid Halilhodžić, koji je i sam imao verbalni okršaj s Mamićem 2011., kada je i napustio klub.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI