MAMIĆ NIJE MOGAO IZDRŽATI, A DA NE OTKRIJE OVO! Tko je stvarni šef Dinama?

screenshot

Pregovarao sam oko transfera Alena Halilovića i Tina Jedvaja u Tottenham. Moj sin je bio njihov zastupnik i prevoditelj. Sjedili smo u Levyjevom uredu. Ponudili su 10 milijuna eura i tajnica nam je donijela čaj, prenosi Večernji.

Bivši predsjednik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić dao je veliki intervju za poznati nogometni magazin FourFourTwo. Večernji prenosi neka od najzanimljivijih pitanja.

Mamić je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, ali je ponovio da nije napravio ništa nezakonito, da se njegovi protivnicima služe Goebbelsovim metodama i dodao: “Mnogi ljudi su mi rekli da nisu sreli humaniju i emotivniju osobu od mene.”

Mamić danas živi u Međugorju i savjetnik je Dinama. “Imam veliki utjecaj na vođenje kluba, o ključnim odlukama se raspravlja sa mnom. Uprava je sposobna, ali nema iskustvo i znanje kakvo ja imam. Nastavili smo raditi kao da sam i dalje u Zagrebu.”

Tvrdi da je politika željela preuzeti Dinamo i da im to nije dozvolio, a o odnosu s BBB-ima je rekao:



“Pomogao sam puno BBB-a. Plaćao sam im putovanja i pomogao u teškim trenucima. Nevjerojatno je da sam im na kraju trn u oku. Željeli su kontrolirati klub, a ja im to, naravno, nisam dozvolio. Dinamo je jedan od rijetkih klubova u regiji koji ne kontroliraju navijači, a sve zahvaljujući meni.”

Ponovio je da nije kriv, naveo da sud nije vjerovao svjedočenju Luke Modrića te opisao kako je otišao u BiH.

“Par dana prije presude dobio sam informaciju da ću biti proglašen krivim. Sjeo sam u automobil i prešao preko granice. Htjeli su me staviti u zatvor, izolacija je najgora kazna,” rekao je Mamić i dodao: “Morate shvatiti da je Hrvatska 50 godina bila u komunizmu i da se komunističke metode i dalje koriste. Ne mislim da Hrvatska nema nikakve pravne standarde, ali selektivna primjena sudskih procesa ima veliki utjecaj na društvo.”

Hoće li se ikada vratiti u Hrvatsku? “Želim se vratiti i dobiti priznanje za sve što sam napravio. Hoće li se to dogoditi ne znam, ali vjerujem u to. Vjerujem u pravdu.”

Mamić je naveo zašto su igrači dobivali postotak odštete.”Dinamo je to radio jer manji klubovi ne mogu odgovarajuće platiti igrače. Modrić i Lovren imali su desetogodišnje ugovore s Dinamom prema kojima su zarađivali tisuću eura mjesečno. Klub je tada bio u problemima i nismo mogli osigurati veće ugovore.”

Je li mu itko od igrača vratio taj novac od transfera?

“Samo u slučaju Modrićeva transfera u Tottenham. Tada sam obnašao dvije funkcije. Prije nego što sam došao u Dinamo imao sam menadžersku agenciju. Ona je ugašena kad sam se vratio u Dinamo, a moj je sin nastavio posao kao agent. Dok sam još imao agenciju, investirao sam u mlade igrače. Potrošio sam oko 100.000 eura na te igrače i s njihovim roditeljima dogovorio da ću imati postotak od transfera. U slučaju Modrića, to je isplaćeno na temelju civilnog ugovora između nas koji je bio potpisan dok nisam bio u Dinamu.”

Jesu li ugovori antidatirani? “Ugovori nisu antidatirani. Donio sam odluku i zatražio da se plaćanje obavi u Hrvatskoj, a ne u inozemstvu kao što je to ranije bio slučaj. To znači i plaćanje poreza državi.”

Je li mu žao što je Modrića uvukao u sve to? “Naravno, ne postoji bolja osoba od Luke. Hrvatsko pravosuđe proglasilo ga je lašcem, ali se kasnije pokazalo da nije lagao. To više govori o našem pravnom sistemu nego o njemu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI