Manchester United je najzaduženiji klub u Europi: Trenutno nemaju razloga brinuti, ali uskoro bi mogli imati problema

Facebook

U Manchesteru nemaju prevelikog razloga za brigu jer su njihovi prihodi z 2015. godini bili 521 milijun eura i zbog toga se ne nalaze u rizičnoj skupini klubova.

Engleski nogometni klub, Manchester United, klub je s najvećim dugom u Europi, prema podacima UEFA-e, dug im iznosi 536 milijuna eura.

Ipak, u Manchesteru nemaju prevelikog razloga za brigu jer su njihovi prihodi z 2015. godini bili 521 milijun eura i zbog toga se ne nalaze u rizičnoj skupini klubova. No, imaju jedan razlog za brigu, ostalim klubovima dug pada, a njima je narastao za čak 25 posto.

Prvi klub ispod Manchestera po zaduženosti je Benfica koja ima čak 200 milijuna eura manji dug, odnosno, dužni su 336 milijuna eura. Benfica nema tolike prihode kao Manchester, stoga spada u rizičnu skupinu. U tu skupinu spada i još jedan otočki klub, QPR, čiji dug iznosi 279 milijuna eura, odnosno čak 480 posto više nego što mogu pokriti. Tu je i turski velikan Fenerbahce koji je dužan 166 milijuna eura, to jest, 610 posto više od onog što mogu pokriti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI