MARIO STANIĆ O HAJDUKU: Uvjeren je da je Hajduk bolji danas nego jučer

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Nije bilo lako Mariju Staniću, savjetniku za struku u Hajduku, na konferenciji za novinare gdje je on pokušavao objasniti što se pod njegovim vodstvom događalo u Hajduku, komentiravši prijelazni rok, utakmice, stanje u klubu. Elokventankao i uvijek  dobro se snalazio  u odgovorima,  a istakao je da je Hajduku ove sezone cilj – drugo mjesto.

“Fokusirani smo samo na svaku sljedeću utakmicu. Što ne znači da već sada ne tragamo za igračima koji bi mogli biti dodana vrijednost. Puno toga ovisi o rezultatima koje ćemo postići u preostalim utakmicama. Ne bih se zalijećao i govorio što će biti na ljeto. Do tada će se puno stvari i nama otvoriti. Tu smo tek dva mjeseca, i nama treba vremena za neke stvari. Morate znati da je mentalni aspekt najosjetljivija stvar. Još uvijek se osjeti blaga nervoza ili grč kada se izlazi na Poljud. Kroz pripreme koje smo prolazili momčad je pokazivala više samopouzdanja nego kada je krenulo. Pritisak koji dolazi od rezultata prelazi u neku dozu straha. Smatram kada popravimo taj aspekt, biti će puno bolje”.

Ipak, mnogi nisu zadovoljni i današnjim Hajdukom, pa je Stanić ponudio viđenje ovog novog Hajduka, otkakoje on došao…

“Mislim da se nismo oslabili, već smo se i pojačali. Igor Tudor sa svojim znanjem i svojom filozofijom nogometa će stvoriti napadački nogomet koji će biti jasna poruka navijačima. Mislim da smo na dobrom putu. U nogometu je matematika vrlo jednostavna. Procesi traju četiri godine, mi tražimo dvije. Nakon dvije godine ćemo imati jasniju sliku. Mi se nismo došli sakrivati ni podilaziti novinarima, agentima, navijačima… Nema nikakvih problema, mi smo za direktnu komunikaciju. Samo tako možemo doći do spoznaja, ali nismo mutavi. Određeni mediji podcjenjuju našu inteligenciju. Bez obzira što se događalo, kod nas to neće proći”.

“Dva mjeseca sam skoro tu. Kada sam dolazio bilo je to s jednom vrste grča pod dojmom medija i nekih stvari koje nisu ni blizu istine. Nema što se nije vezalo uz Hajduk. Od toga da ga vodi ulica, orjunaši, masoni… Ne znam zbog čega određeni mediji imaju potrebu destabilizirati klub. Slika nije ni približna kako se prezentira u medijima. Onog trenutka kada vidimo da je nešto drugačije ja ću prvi reći. To silno dilanje informacija je zagadio dio ovog grada i cijele Hrvatske”,  završio je svoje izlaganje Mario Stanić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI