MASKIRANI HULIGAN S POLJUDA PROGOVORIO: Evo zašto je uletio na teren

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Mladić je preskočio zaštitnu ogradu na sjevernoj tribini, usput je pokupio vatrogasnu štipaljku za baklje iz kante i ležerno se uputio na travnjak...

Dominik Mamić, 22-godišnji navijač Hajduka iz Cerića kraj Vinkovaca, napravio je izgred na utakmici subotnjeg derbija između Hajduka i Rijeke na Poljudu. Mladić je preskočio zaštitnu ogradu na sjevernoj tribini, usput je pokupio vatrogasnu štipaljku za baklje iz kante i ležerno se uputio na travnjak. Potom je krenuo naganjati suca Zebeca po šesnaestercu, nitko od zaštitara nije reagirao, sve je trajalo gotovo tri minute, a stadnion mu je skandirao.

Policija je tek nakon nekog vremena odlučila intervenirati, a 22-godišnji zakrabuljeni navijač im se mirno predao. U policijskoj obradi odbio je alkotest, a priveden je na splitski Prekršajni sud i tereti ga se za tri prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i jedan prekršaj Zakona o prekršajima protiv javnog reda.

Mamić se i službeno očitovao o incidentu, a prekršajnom sucu je kazao sljedeće: “Navijač sam Hajduka. Nakon penala, revoltiran suđenjem, otišao sam do terena”.

Inače, sudac je Mamiću odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana, a ostaje mu 30 dana da objavi presudu. Mamić prema zakonu ne smije biti više od 120 dana u zatvoru, ali policija je tražila zabranu odlaska na utakmice u razdoblju od dvije godine.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI