MEDVEDEV U POLUFINALU: Munchova i Brady dugi polufinalni par kod tenisačica

Ovogodišnji korona Australian Open se polako približava svome kraju, a danas će biti poznati svi polufinalisti turnira i u pojedinačnoj konkurenciji.

Čehinja Karolina Muchova i Amerikanka Jennifer Brady čine drugi polufinalni par turnira tenisačica na prvom ovogodišnjem “Grand Slamu” Australian Openu u Melbourneu.

Muchova je do svog prvog polufinala na “Grand Slam” turnirima stigla 1-6, 6-3, 6-2 pobjedom protiv prve nositeljice, domaće igračice Ashleigh Barty, dok je Brady u četvrtfinalu nadigrala sunarodnjakinju Jessicu Pegulu sa 4-6, 6-2, 6-1.

Barty nije igrala gotovo godinu dana, no od nje se očekivalo kako bi mogla postati prva domaća pobjednica u Melbourneu nakon 43 godine i trijumfa Chris O’Neil, no 25-godišnja Muchova je nakon glatko izgubljenog prvog seta dominirala drugim i trećim te stigla do rezultata karijere.

Brady je u Melbourneu potvdrila kako plasman u polufinale US Opena u rujnu prošle godine nije bio izdvojeni slučaj te je u kratkom razdoblju ponovno stigla među četiri najbolje na nekom “Grand Slamu”. U New Yorku zaustavila ju je Japanka Naomi Osaka, ovoga puta imat će, barem na papiru, lakši posao.



U konkurenciji tenisača treći polufinalist postao je Danil Medvedev koji je u ruskom dvoboju u četvrtfinalu svladao Andreja Rubljova sa 7-5, 6-3, 6-2. Za Medvedeva je ovo već 19. uzastopna pobjeda u nizu koji traje još od turnira iz serije “masters 1000” u Parizu u studenom prošle godine.

Medvedev će se za svoj drugi finale na “Grand Slam” turnirima u karijeri, nakon US Opena 2019., boriti s pobjednikom dvoboja između drugog nositelja Španjolca Rafaela Nadala i petog nositelja Grka Stefanosa Tsitsipasa.

Još u utorak polufinale su izborili branitelj naslova i prvi igrač svijeta Srbin Novak Đoković te senzacija turnira, ruski kvalifikant Aslan Karacev.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI