MEKTIĆ I PAVIĆ DOKAZALI DA SU NAJBOLJI I UZELI OLIMPIJSKO ZLATO: Kumovi se vratili, ali u Međugorje ipak putuje srebro

Nikola Maktić i Mate Pavić uzeli su zlatnu olimpijsku medalju u hrvatskom finalu protiv kumova Ivana Dodiga i Marina Čilića.  Pobijedili su Marina Čilića i Ivana Dodiga 6:4, 3:6, 10:6 i zasluženo osvojili zlato u povijesnom finalu.

Meč? Marin Čilić je odmah na početku izgubio servis. Malo lošija reakcija na mreži Ivana Dodiga (30:30), pa Čilićev fothend u mrežu unačilo je veliku prednost za Matu i Nikolu, jer oni servis nisu izgubili na cijelom turniru.

I tako je i bilo. Zadržali su prednost i osvojili prvi set 6:4. A onda su Ivan i Marin, poznati hrvatski kumovi, zadržali koncentraciju i nisu ispuštali više servis u nastavku meča, a kod 3:2 su sjajnom serijom reterna došli u priliku i iskoristili break loptu.

To je bilo dostatno za osvajanje drugog seta, efektno je završilo, Ivan Dodig zabio je as za 6:3, i onda je uslijedila odluka u super-tiebreaku!

Već na startu super tie-breaka napravili su veliku prednost Nikola i Mate, poveli su 6:0 i više nije bilo povratka.



Bio je ovo veliki dan hrvatskog tenisa. Hrvatsko, povijesno finale, nove medalje. Hrvatska je u tenisu od 1992. godine osvojila pet medalja. Tri bronce (1992 – Ivanišević singl i parovi, 2004 – Ljubičić, Ančić – parovi), a sad imamo zlato i srebro. Veličanstveni dan, najbolji za hrvatski tenis u povijesti…

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI