METLA U HAJDUKU: Nakon fijaska u Europi klub se rješava čak 30 igrača

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je s dosta očekivanja ušao u ovu sezonu, no nažalost bez europskih uzbuđenja ostao je već u srpnju.

Utrka u HNL-u neće biti laka, pa je potrebno dobro odvagati koja su to pojačanja dobra, a tko bi trebao produžiti dalje.

Čak 30 igrača je višak. Kako 30? Pa kad se zbroje ukidanja pogona Hajduk II, te brojni transferi, ali i posudbe, dolazi se do glomazne brojke igrača koji više neće stanovati u Splitu.

Tako su Umut, Mujakić i Todorović otišli nakon isteka posudbe, isti scenarij dogodio se s Fossatijem, a otišli su Mijo Caktaš i Bassel Jradi. I dok su Jradi i Caktaš otišli bez odštete, priljev u blagajnu donijeli su Stanko Jurić i Leon Kreković (ukupno oko 2.2 milijuna eura).

Na posudbe su nadalje proslijeđeni Darko Nejašmić, Marin Jakoliš, Tonio Teklić, Dino Skorup i Karlo Sentić, a također su proslijeđeni i igrači koji su igrali za B momčad kao što su Lauš, Baždarić, Unušić, Bekavac i Šošić, te Bushaj, a Muratović, Chinedu i Burin su pronašli nove klubove.



Mijatović i Giljanović raskinuli su ugovore i to je već 26 igrača koji su napustili Poljud. Blagaić i Brnić, igrači su koji su pred dvije sezone bili velike nade iz generacije 2000./01., još nisu pronašli gdje će na posudbu, no izvjesno je da sele.

A za Diamantakosa, Jaira i Posavca traže se novi klubovi, tako da je “provjetravanje svlačionice” i više nego ozbiljno ove sezone.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI