Mišković potpisao pismo namjere! Evo tko će graditi novu Kantridu!

Mišković je godinama tražio ulagače za svoje projekte na Kvarneru, a čini se kako bi konačno stvar mogla i zaživjeti.

Predsjednik NK Rijeke, bivše prvaka Hrvatske, potpisao je memorandum u ime tvrtke Stadion Kantrida s kineskom tvrtkom Top International Engineering Corporation (TIEC), oko gradnje nove Kantride.

Kineska delegacija, koja ovih dana boravi u Hrvatskoj, u petak je ujutro u Dubrovniku na sastanku šefova vlada 16 zemalja srednje i istočne Europe (CEEC) i Kine, potpisala više memoranduma razumijevanja, među kojima i onaj o razvoju i izgradnji novog stadiona u Rijeci.

Osim razvoja i izgradnje novog stadiona na Kantridi, Kinezi će preuzeti i izgradnju popratnih sadržaja poput hotela.

Mišković je godinama tražio ulagače za svoje projekte na Kvarneru, a čini se kako bi konačno stvar mogla i zaživjeti.

“Tekst memoranduma o razumijevanju uobičajeno sadrži opis dogovora između dvije poslovne stranke, a u ovom konkretnom slučaju iskazan je interes za suradnju na projektu gradnje stadionskog kompleksa Kantrida”, objavila je Rijeka u priopćenju te istaknula kako je TIEC tvrtka koja zapošljava 20.000 ljudi, djeluje od 1950. godine, a bavi se ulaganjima i izgradnjom projekata poput cesta, bolnica, aerodroma, zgrada.



Suvlasnik kluba i vlasnik stadiona, Grad Rijeka, od početka je uključen u pregovore s investitorima, a izmešu dvije kineske i jedne švicarsko-njemačke korporacije, kineski TIEC je bio najkonkretniji.

“Danas je ovdje potpisano sedam memoranduma, sve su to manje-vise infrastrukturni projekti. Siguran sam da ce biti pretočeni u konkretne ugovore. Kina je spremna kroz Hrvatsku ući u srednju i JI Europu. U sljedeća dva tjedna u Hrvatsku dolaze i kineski brodograditelji na razgovore o hrvatskoj brodogradnji”, rekao je novinarima u Dubrovniku ministar gospodarstva Darko Horvat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI