Mladi hokejaši poginuli u teškom sudaru

U sudaru kamiona i autobusa, koji je prevozio juniorsku hokejašku momčad, u Kanadi poginulo je više osoba. Momčad Humboldt Broncosa putovala je autocestom sjeverno od Tisdalea, a kanadska policija objavila je kako je u autobusu bilo 28 ljudi od kojih je 14 poginulo, uključujući i vozača, prenosi BBC.

Ostalih 14 osoba prevezeno je u bolnicu i troje ih je u kritičnom stanju. Hokejaši su bili starosti između 16 i 21 godine.

Odmah nakon nesreće oglasio se i kanadski premijer Justin Trudeau koji je napisao na Twitteru kako ne može ni zamisliti što sad prolaze njihovi roditelji.

“Ne mogu ni zamisliti što njihovi roditelji sada prolaze. Moje srce je uz sve koje je pogodila ova strašna tragedija”, napisao je Trudeau.

Autobus i kamion sudarili su se oko 17 sati po lokalnom vremenu,a momčad Broncosa bila je na putu na utakmicu protiv Nipawin Hawksa. Lokalni inspektor Ted Munro rekao je kako je u tijeku pomaganje i spašavanje putnika, dok je otac jednog suigrača, Myles Shumlanski, stigao na mjesto nesreće nakon što ga je sin nazvao.



“Bila je to prava katastrofa, kran je podizao autobus”, rekao je otac.

Prikaži sliku na Twitteru

Javili su se i iz kluba. Predsjednik Kevin Garniger izrazio je sućut obiteljima u ime Broncosa. “U šoku smo, pokušavamo se nositi s ogromnim gubitkom”, stoji na stranicama kluba.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI