MLADI VATRENI DOŽIVJELI ŠOKANTAN PORAZ: Dvaput vodili pa primili dva pogotka u nadoknadi i sve zakomplicirali

Foto: Željko Hajdinjak

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine doživjela je šokantan poraz u dvoboju skupine A kvalifikacija za Euro u Drammenu od Norveške s 2-3.

Golove za Hrvatsku zabili su Luka Sučić (5) i Roko Šimić (80), a za Norvežane Erik Botheim (37) , Jesper Daland (90+1) i Jorgen Larsen (90+5).

Hrvatska je izgubila u Norveškoj iako je do 91. minute vodila s 2:1 i bila na pragu izravnog plasmana, da bi potom u sudačkoj nadoknadi primila dva gola i vjerojatno izgubila prvo mjesto u skupini.

Do kraja kvalifikacija Hrvatska gostuje u Estoniji, a Norveška gostuje kod Finske i kod kuće dočekuje Azerbajdžan. U slučaju dvije norveške pobjede, Hrvatska će biti druga u skupini i morat će u baraž.

Mladi Vatreni su poveli u 5. minuti, kada je Kačavenda proigrao Sučića, a igrač RB Salzburga lako pogađa mrežu.



Samo tri minute kasnije Larsen pogađa gredu, a bolju igru Norvežani materijaliziraju u 37. minuti kada Botheim u padu glavom donosi izjednačenje.

U drugom dijelu Norvežani su nastavili s dominacijom, no Hrvatska je u 80. minuti stigla do novog vodstva. Sučić je pronašao u šesnaestercu domaćih Roka Šimića, a on se oslobodio braniča i pogodio za 2:1.

U 86. minuti vratar Kotarski brani opasan šut Arstada, a hrvatska obrana ipak nije izdržala jer je u prvoj minuti sudačke nadoknade Norveška poravnala.

Nakon ubačaja s kuta Daland je bio najviši i udarcem glavom spriječio da Hrvatska već u ovoj utakmici osigura EURO, a u petoj minuti nadoknade Larsen ostaje neobjašnjivo sam i u gužvi gura loptu u mrežu za veliki preokret i pobjedu Norveške.

Na Europsko prvenstvo izravno odlazi samo prvoplasirana momčad u skupini, dok drugoplasirani ide u baraž. Hrvatska u zadnjem kolu igra u srijedu kod Estonije, koja nikome u osam dosadašnjih utakmica nije zabila ni gol, a niti uzela bod.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI