MODRIĆ I REAL U POLUFINALU LIGE PRVAKA! Liverpool napadao i promašivao: Real sad gleda prema drugom engleskom velikanu

Instagram

Nogometaši Reala ponovno su nakon tri godine u polufinalu Lige prvaka. U uzvratnoj utakmivi četvrfinala na Anfieldu su kod Liverpoola odigrali 0:0 i tako sačuvali 3:1 iz prve utakmice.

Liverpool konstantno napao ali nedostajala završnica

Za utakmicu bi se moglo reći da je bila popručinčno jednosmjerna. Obzirom na rezultatski zaostatak Redsi su bili ti koji su konstantno napadali, ali i promašivali.

Teško je nabrojati sve propuštene prilike igrača Jurgena Kloppa, ali već na otvaranju utakmice Courtois je sjajno obranio udarce Salaha i Milnera. Da su tada Redsi zabili utakmica bi možda otišla u putpunom drugom smjeru.

Nedugo zatim stigao je odgovor Madriđana koji poslije prodora Benzema pogađaju stativu, tačnije loptu je skrenuo jedan od igrača Redsa.



Finiš prvog poluvremena donosi dvije velike šanse, Salah i Wijnaldum su bili ti koji nisu uspjeli pogoditi.

I nastavak u sličnom tonu

Nastavak donosi furiozne napade domaćih, ali i nove promašaje. Firmino je već u 46. minuti imao dobru šansu.

Najbolju šansu u nastavku gosti su imali preko Viniciusa i Benzema, ali je Alisson u 66. minuti bio brži od obojice ofanzivaca gostiju.

Posljednje mintue su protekle u pokušajima Liverpoola da ostvari kakvu takvu pobjeu. Ipak, Realov dupli blok je sve izdržao pa su Madriđani ti koji slave prolazak dalje. Luka Modrić odradio je svih 90. minuta za Real.

U polufinalu ih čeka okršaj s još jednim engleskim predstavnikom. Izabranici Zinedinea Zidanea će igrati protiv Chelseaja našeg Matea Kovačića.

Real u sjajnoj formi ulazi u završnicu sezone

Tako je Real još jednom pokazao da je Real. Izuzetno teška tri susreta u sedam dana okončana su na sjajan način – izbačen je Liverpool i pobijeđena Barcelona u El Clasicu za izvrsnu atmosferu pred završnicu sezone.

Na drugoj strani Liverpoolu u preostalom dijelu  sezone slijedi velika borba za plasman u Ligu prvaka koji je pod velikim znakom pitanja obzirom na šesto mjesto na tabeli sedam kola prije kraja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI