MODRIĆ SE NALJUTIO NA TO PITANJE, VEĆ MU JE I DOSTA! ‘ Imam osjećaj da želite da odem iz reprezentacije, to me stalno pitate’

Foto: Bozidar Vukicevic/Cropix

Hrvatska nogometna reprezentacija otvara kvalifikacije za Euro 2024. godine utakmicom protiv Walesa na Poljudu.

Vatreni u utakmicu ulaze kao veliki favoriti, kao brončani sa SP-a u Kataru, iako izbornik Dalić ima određenih manjih problema.

Bruno Petković gotovo je sigurno otpao za utakmicu protiv Walesa zbog ozljede u derbiju Dinama i Rijeke, od ranije je zbog ozljede otpao Luka Sučić, kao i Ivica Ivušić zbog viroze, a zamijenio ga je Ivo Grbić.

Wales je reprezentacija koja je provela smjenu generacije nakon što su se oprostili Joe Allen i Gareth Bale, dva velikana tamošnjeg nogometa. Velšani tako na Poljud ne dolaze s prevelikim šansama, no Hrvatska sasvim sigurno utakmicu mora shvatiti krajnje ozbiljno.

Izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić najavili su okršaj s Walesom.



“Sto posto smo fokusirani. Važno je otvoriti kvalifikacije na pravi način. Očekujemo pobjedu pred domaćim navijačima i da ćemo pred njima pokazati pravu igru. Walesu je hendikep jer je ostao bez Balea i još nekih igrača, Morat će biti kompaktniji i više raditi kao ekipa. Možda je to i pozitivna stvar za njih”, rekao je Luka Modrić u uvodu.

“Onda možemo sa samopouzdanjem i vjerom otići na Tursku. Ne želim ulaziti u to s koliko bismo bodova bili zadovoljni. Želimo imati šest bodova, to se od nas očekuje. Nogomet je dosta puta nepredvidiv. Nadam se da ćemo biti pravi i ostvariti maksimum”.

Srušit ću rekord kao najstariji igrač hrvatske u kvalifikacijama? Nisam znao za taj podatak i ne znam je li to dobro ili loše. Drago mi je da sam i dalje tu i da ću srušiti taj rekord. Osjećam se dobro i sretno. Trebam tako samo nastaviti.”, rekao je Luka Modrić.

“Sami smo krivi jer su svi motivirani protiv nas. Postavili smo visoke standarde u zadnjih pet godina. Sve ekipe nas gledaju drugačije, žele osigrati najbolje moguće. Baš zato mi moramo biti još bolji i još veće zajedništvo pokazati”.

O mogućem transferu u Saudijsku Arabiju

S Ronaldom se nisam čuo. Što da vam kažem? U Realu sebi postajem dosadan. Želja mi je ostati u Madridu. A ovo drugo su nagađanja i pisanja. Znam da vi nešto morate pisati i ja ne mogu na to utjecati. Mogu samo reći da mi je želja ostati u Realu.

“Imam osjećaj kao da želite da što prije odem, toliko me pitate ta pitanja. Vidjet ćemo. Tu sam do LIge nacija i onda ću odlučiti. Real ne uvjetuje moje igranje u reprezentaciji. Kratko i jasno – ne!”, rekao je kapetan Hrvatske.

Svi suparnici imaju motiv protiv Hrvatske.

” To je definitivno. Sami smo si tome krivi, postavili smo visoke standarde pogotovo na svjetskim prvenstvima. Na Euru smo također po meni odigrali dobar turnir. Svi su željni dokazivanja protiv nas, baš zbog toga moramo biti još bolji, koncentriraniji i pokazati još veće zajedništvo. Kao što smo ga pokazali na Svjetskom prvenstvu i onda nema bojazni.

Kvaliteta Modrićeve igre je što suigrače čini boljima. Koliko su njega učinili bolji suigrači u reprezentaciji, prije svega Kovačić i Brozović?

 

“Naravno da su oni najbitniji dio ekipe, bez suigrača, trenera i izbornika ne bih bio to što jesam. Tu samo da jedni druge činimo boljima. Sve je to uzajamo. Jednako vrijedi za sve igrače s kojima sam igrao od početka karijere, te trenerima i izbornicima.

Bale je mlađi pa se oprostio od reprezentacije. Tko ga može zamijeniti?

“To je pitanje za Garetha. Svatko odlučuje o svojoj sudbini, kad je najbolje vrijeme da se prekine karijera. On ima najbolji odgovor, siguran sam da je sretan i ponosan na sve što je napravio. Sad moraju više funkcionirati kao ekipa”.

Hrvatska je skoro u istom sastavu kao u Kataru, osim što nema Dejana Lovrena?

“Jedino možemo obećati da ćemo dati 200 posto. Sretni smo što smo opet ovdje, što će biti pun Poljud, znamo je kakva je ovdje atmosfera”.

Je li mu ovo posljednji nastup na Poljudu?

” Toliko me to pitate kao da želite da što prije odem? Je li tako?,  odgovorio je Modrić novinaru, pa na opasku da je obrnuto, dodao:

“Rekao sam da ću igrati do Lige nacija, a potom ću odlučiti.

O Vatrenima je još kazao:

“Ekipa je više-manje kao SP-u, osim Muse koji je prvi put s nama, nadam se dobroj utakmici. Wales igra slično kao i sve otočke ekipe, borbeni su i ne odustaju, ali važno je da nametnemo svoju kontrolu igre.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je Wales.

“Kreće nove utakmice, novi izazov, u pet godina napravili smo sjajne stvari. I dalje želimo pobjede. Wales dolazi s velikim ambicijama. Nemamo velikih promjena osim Lovrena koji se oprostio, a Petković je ozlijeđen”.

Što se tiče sastava, kazao je:

“Spominju se kao sporne dvije pozicije desnog krila i partnera Gvardiolu, nećemo mijenjati, igrat ćemo kako je bilo protiv Maroka u utakmici za broncu”.

Ovake utakmice znaju biti zamka. Obrana mora imati puni fokus, jesu li igrali sto posto usredotočeni?

” Imali smo pet dana vremena, sjajna je bio odnos igrača, govorio sam na sastanku da su ovo jako opasne utakmice u kojima možeš puno izgubiti. Igrali smo puno jače susret, ali ova je strašno važan. Ne smije kiksati na startu, to je teret. Moramo se paziti dugih lopti i kontri. Imaju centrafora koji čuva loptu i brzance. Očekujem pobjedu, ali tešku pobjedu. Tešku utakmicu.

U kakvom su stanju igrači?

“Sve reprezentacije koje su igrale do kraja u Kataru imale su problema, tako i mi s Brozovićem, Kovačićem, Vlašićem... Imamo kvalitetu i zamjene koje mogu promijeniti tijek i ritam utakmice. Neki nisu u najboljoj formi, ali znamo što nam je činiti. Rasporedit ćemo snage u dva susreta da rezultat ne pati”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI