Modrića provocirali novinari pa se naljutio: ‘Koliko dugo ste smišljali ovo pitanje’?

HNS

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić naglasio je kako je ova generacija napokon spremna napraviti veliki rezultat na svjetskom prvenstvu u Rusiji, no zasmetalo mu je pitanje o Zdravku Mamiću.

Imamo dobru generaciju, mnogi igrači igraju u velikim klubovima. Ne samo da igraju već su i nositelji igre. Imamo i mlade koji nadolaze. Ova reprezentacija je spoj mladosti i iskustva. S pravom su velika očekivanja od nas. Mi sami od sebe najviše očekujemo i to više nego što se možete kladiti,” poručio je Luka.

Na pitanje je li ovo možda i posljednja prilika jedne velike generacije za veliki rezultat, hrvatski kapetan je naglasio kako se nada da pritisak neće sputati naše igrače.

Dosta se to spominje, ali nas ne opterećuje. Vidjet ćemo što će biti nakon SP-a. Sada se moramo fokusirati na sutrašnju utakmicu i na one koje dolaze. Spremni smo napokon napraviti rezultat koji ova ekipa objektivno može napraviti. Nadam se da nas pritisak neće sputati.”.

Osvrnuo se i na tvrdnje nogometnih stručnjaka kako su ‘Vatreni’ favoriti protiv ‘Super orlova’.



Ne razmišljam o tome. Znamo njihove kvalitete. Radi se o jako nezgodnoj ekipi, Nigerija je možda i najbolja afrička ekipa. Igraju brz i okomit nogomet. Imaju dosta brze i opasne igrače,” kazao je Modrić dodavši: “Nema favorita u prvim utakmicama, bit će to izjednačena utakmica. Možda nas drugi stavljaju u ulogu favorita, ali o tome ne razmišljamo.”

Modrić je naglasio kako hrvatske igrače raduje podrška navijača koju će sutra imati u Kalinjingradu.

Dosta je naših navijača ovdje. Nadam se kako ćemo ih razveseliti pobjedom i dobrom igrom.”

Luka se osvrnuo i na stanje u španjolskoj reprezentaciji koja je dobila novog izbornika svega nekolikjo dana prije početka SP-a. Španjolski nogometni savez smijenio je njihova izbornika Julena Lopeteguija nakon što je objavljeno da Lopetegui preuzima Real Madrid. Umjesto njega ‘furiju’ će voditi Fernando Hierro.

Vjerujem kako ih ovaj šok neće poremetiti. Dugo su skupa i bez obzira što je to šok, siguran sma kako in neće poremetiti. Dobili su novog izbornika. Dobro ga znam, on je fenomenalna osoba. Vidio sam i da Real ima novog trenera, ali sam fokusiran na reprezentaciju.”

Engleske novinare je zanimalo što Moddrić misli o sudskoj presudi Zdravku Mamić, no hrvatskom kapetanu nije najbolje ‘sjelo’ to pitanje.

Koliko dugo ste smišljali ovo pitanje,” upitao je Modrić engleskog novinara. “Ovo je svjetsko prvenstvo,” dodao je nakon čega je glasnogovornik Tomislav Pacak zatražio drugo pitanje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI