MOGAO BI RIJEŠITI NEKOLIKO DALIĆEVIH PROBLEMA! Imamo li u Njemačkoj polivalentnog braniča?

Izvor: Instagram/@jakovmedic

Kao klinac je počeo trenirati u Kustošiji, a potom je preko Hrvatskog Dragovoljca i Zagreba došao do prvog profesionalnog ugovora s Istrom.

Sada ga je put odveo u Njemačku, a tamo briljira iz utakmice u utakmicu.

Riječ je o Jakovu Mediću, 22-godišnjem braniču koji je već sada prošao dosta klubova, ali tek je prošle sezone dobio priliku pokazati koliko može i zna.

Sada nastupa za St. Pauli, njemački klub koji se natječe u 2. Bundesligi, jednoj od ponajboljih drugih liga na svijetu.

O kakvom se igraču radio pokazao je u jednom od najvećih njemačkih derbija, onom između njegovog St. Paulija i HSV-a, kada je cijeli Hamburg pod opsadom.



U Njemačkoj mu je prvi klub bila druga momčad Nürnberga, a prije toga je nastupao još i za Lučko i Vinogradar. Od tamo je otišao u Wehen na posudbu, a kasnije i trajan transfer. U trećeligašu je briljirao te si zaradio potpis s hamburškim klubom. Za Wehen je skupio 36 nastupa u kojima je postigao pet pogodaka i podijelio šest asistencija. Fantastičan učinak za jednog braniča.

Ali, u tome i leži čar mladog Medića. U klub je došao kao stoper, a pokrivao je i bekovske pozicije, pozicije u srcu veznog reda, a u tri je navrata nastupio i kao napadač! Upravo je u jednoj od tih utakmica postigao pogodak i asistirao suigraču. Ne sjećamo se igrača koji je mogao pokrivati sve pozicije, od napadača do stopera, čak ni legendarni Christopher Samba nije uspijevao voditi igru kroz vezni red, ali po potrebi bi znao i zabijati u vrhu napada.

Brzo je pokazao da je treća njemačka liga za njega preslaba, pa se okušao i u drugoj. Za 400 tisuća eura stigao je u St. Pauli, a sada je u derbiju protiv HSV-a asistirao za pobjednički pogodak. Ima sjajan pregled igre i osjećaj za prostor za jednog braniča, a tek su mu 22 godine. Nastavi li se razvijati kao do sada, Medić bi uskoro mogao i dobiti poziv našeg izbornika, naravno ako bi se njegova igra svidjela Zlatku Daliću.

OVDJE pogledajte kako je Medić u maniri najvećih playmakera uposlio suigrača za veliko slavlje!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI