MOJA POSTAVA, OVIH 11 MORAJU IGRATI! Žao mi je Vrsaljko i Rebiću, ali idete na klupu! Ovi igrači sad su trenutno ispred vas

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Već  je otrcana fraza kako je Hrvatska zemlja s najmanje četiri milijuna izbornika. Sukladno toj frazi i vaš reporter će se na trenutak pojaviti u ulogu Zlatka Dalića i pokušati sastaviti hrvatsku postavu. Za dvoboj osmine finala Eura protiv Španjolske.

Uvažavajući svoje ideje i pokušati dohvatiti misli Zlatka Dalića truditi ću se oformiti logičnu momčad koja bi trebala skršiti španjolske ambicije i ostaviti prostor za svoje namjere.

Kao i Zlatko Dalić morati ću napose držati do forme pojedinih igrača. U to valja računati, ocijeniti i dosadašnje partije pojedinaca na Euru.

Hajdemo probati, bez zamjerki, molim! U 4-4-2 sustavu…

Juranović ispred Vrsaljka

Na vratima je neupitan Livaković. 



 

Znamo da Lovren zbog  žutih kartona izostaje. Stoperski par kojeg bi preferirao bio bi – Vida s Gvardiolom. Malo je to iznenađenje, jer se spominje da bi Lovrena mogao zamijeniti Ćaleta-Car. Ovo je pozicija koju mladi Dinamovac može odlično odigrati. A u svojim nastupima na ovoj smotri dokazao je  tjelesnu spremu, a neke greške, ponajprije zbog mladosti, mogu mu se oprostiti. Puca od snage i računam na njega.

Ne bi postavljao Vrsaljka na desni bok, makar ga jako volim kao igrača. Očito ispod prave natjecateljske forme nadmašio ga je Juranović s finom partijom protiv Škotske. Na lijevi bok bi stavio Bornu Barišića, bio bi to njegov debi na Euru. Sam veli da je sanirao ozljedu i računam na njegovu svježinu i probojnost. On bi mogao biti šok za Španjolce, jer ga  ne uspijevaju vidjeti na snimkama ove tri hrvatske utakmice s Eura. A znamo da ih Španjolci  gledaju i  proučavaju. A s Perišićem prema gore mogao bi napraviti kravala španjolskoj obrani.

U veznoj liniji mi mora biti Nikola Vlašić, uz već čuveni tercet, s  Modrićem, Brozovićem i Kovačićem. Osobno, volio bih Modrića  postaviti malčice prema gore, da opet dođe u poziciju za asistenciju ili udarac, kakav je bio onaj protiv Škotske. Nije to nemoguće, samo mora imati pravu pomoć u Kovačiću i Brozoviću. Pokretni Vlašić mu može oslobađati prostor, a sva četvorica znaju s loptom, pa bi i mogli imati nešto posjeda, ne samo Španjolci. Što rade Španjolci kad nemaju loptu? Gledaju Hrvate kako se igraju s njome…

Eh, napad?

Rebić na klupi

Vlašić bi  mi bio iza dva napadača u tom 4-4-2 sustavu. Iako obožavam Rebića brine me njegova forma i nespretnost u realizaciji na ovome Euru, pa bi postavio Petkovića, tehnički finijeg ali kondicijski upitnijeg. Uz neupitnog Perišića to bi bio moj, naš napad. 

Jasno, tko sam ja, tko smo svi mi da Daliću određujemo postavu. Ali, što se ne bi igrali, bez zlih primisli. 

Imate li vi svoju postavu? 

HRVATSKA (4-4-2): Livaković – Barišić, Vida, Gvardiol, Juranović – Vlašić, Modrić, Brozović, Kovačić – Perišić, Petković

Facebook Comments

Loading...
DIJELI