‘Morat ću napustiti Real’!

Jedan od najtalentiranijih veznjaka današnjice, član hrvatske ekspedicije na Svjetskom nogometnom prvenstvu, Mateo Kovačić, šokirao je javnost najavom da odlazi iz Real Madrida s kojim je osvojio treći uzastopni naslov u Ligi prvaka.

“Želim igrati više i mislim da je najbolje da odem iz Reala”, izjavio je Kovačić za španjolsku Marcu na čijoj je naslovnici i završio. Iako je Real dobio novog trenera, Julena Lopeteguija, Kovačić očito smatra ili mu je rečeno, da neće biti dijelom početne postave pa je valjda zato odlučio povući ovako drastičan potez.

“Volim nogomet i volim biti na terenu, ali znam koliko je teško dobiti priliku i igrati u Realu, pogotovo jer sam još mlad. Razumijem situaciju i zato smatram da je za mene najbolje da pronađem drugi klub gdje ću igrati više, gdje ću biti u prvih jedanaest. To je ono što mislim da zaslužujem i želim to”, rekao je Kovačić.

Španjolci kažu kako ga Real ne bi pustio, ali da Hrvat više ne može čekati priliku, ipak je u 25. godini života i bliži mu se zenit karijere.

Kovačić trenutno vrijedi 50 milijuna eura, to jest, to mu je otkupna klauzula i ima ugovor s Realom do 2021. godine. Prema TM-u vrijedi 30 milijuna eura, a interesa za njim, navodno, ne manjka.



“U Realu svi igrači osjećaju da su važni, no, problem je što je mladim igračima teško doći do kontinuiteta igara, a bez toga ću teško pokazati svoj pravi potencijal. Kadq ne igram, nisam ni sretan. Da, ove tri godine osvajao sam trofeje, igrao s fantastičnim igračima, ali ne mogu biti potpuno sretan kad moj doprinos nije na maksimumu, a to želim promijeniti”, veli Kovačić.

Kaže kako ga ništa ne može odgovoriti od odluke pa čak niti razgovor s novim trenerom, kojeg, usput, još nije niti upoznao.

“Ne poznajem novog trenera i nikad nismo pričali. Ipak, znam da ćemo morati razgovarati o mojoj budućnosti. Ovdje sam tri godine, nisam igrao puno i to je utjecalo na moj status u reprezentaciji. To me ne čini sretnim, zato je najbolje za mene da promijenim klub. Real Madrid je pun sjajnih igrača i možda sam još mlad da bih pridonosio momčadi sto posto, ne znam”, rekao je Kovačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI