MOURINHO PRIPREMA TRANSFER STOLJEĆA: Man Utd dovodi zvijezdu Barcelone za ‘megaiznos’, a na dobitku su svi!

Facebook

kada se sve pobroji, ovo je "win-win-win" situacija. Barcelona bi dobila toliko novca da si osigura miran posao u sljedeće dvije sezone, Mourinho bi dobio napadača kakvog želi, a Brazilac šansu za rušenjem Messija i Cristiana.

Menadžer Manchester Uniteda, Jose Mourinho koje plan kako dovesti jednog od najboljih nogometaša svijeta, Brazilca Neymara iz Barcelone. Tvrdnje su to katalonskog Sporta i itekako su utemeljene. Pišu kako je Mourinho počeo komunicirati s Neymarom prije nekoliko tjedana i kako se čuju gotovo svakoga dana, a svi znamo kako to izgleda kada Mourinho zapne za nekog igrača, eto primjera Paula Pogbe koji je pod mus morao doći u United i to pod svaku cijenu, pa su na kraju i iskrcali rekordan iznos od 105 milijuna eura.

Manchester United jedan je od rijetkih klubova, koji nisu u vlasništvu bogatih šeika, a koji ima platežnu moć dovesti igrača za rekordan iznos, pa je prvenstveno zbog toga ovaj transfer itekako moguć, ali tu je još niz situacija zbog kojih bi Brazilac moga na Otok.

Teren se već priprema

Katalonski Sport baš je u pravom, gotovo idealnom trenutku iznio ovu priču. Barcelona je u lošoj formi, traži se smjena Enriquea, teško je da će preokrenuti poraz od 4:0 protiv PSG-a u Ligi prvaka, što znači da je i ta epizoda završena, u Primeri su drugi iza Reala s utakmicom više i jednim bodom zaostatka. Faktora za nezadovoljstvo stanjem u klubu je previše. Nadalje, Neymar je i dalje druga zvijezda momčadi i teško je da će biti prva dokle god je Lionel Messi aktivan, a Brazilac ima jasan cilj – biti najbolji na svijetu. U Barceloni to neće postati dokle god ne Messi u igri, a godine lete. U Manchesteru bi definitivno bio najveća zvijezda, veća i od Pogbe, štoviše, bio bi najveća zvijezda lige.

Problemi sa zakonom



To nije sve. Neymar također ima problema sa španjolskim zakonom. Naime, odbijena je žalba njemu i njegovoj obitelji kao i Barceloni zbog malverzacija prilikom transfera iz Santosa u Barcelonu i morat će iskrcati ogromnu svotu novca. Tamošnje tužiteljstvo traži da Neymar i njegov otac budu kažnjeni s dvije godine zatvora i novčanom kaznom od devet milijuna eura, također traže da Barcelona plati osam milijuna dolara novčane kazne, a Santos šest milijuna.

Premda tužiteljstvo traži zatvor, nogometaš i njegov otac ipak tamo neće završiti jer španjolski propisi toleriraju kazne od dvije ili manje godina ako je to prvi prijestup. No, novčane kazne ne mogu se izbjeći, naravno, ako sud presudi protiv Brazilca. Kada se sve pobroji, kazna se penje i do 23 milijuna eura.

Riješenje za Barcine probleme

Nadalje, od ovog transfera itekakve bi koristi imala i Barcelona, a za to su se i dobro osigurali. Neymar je nedavno potpisao novi ugovor čija odštetna klauzula iznosi više od 200 milijuna eura i vjerojatno ne bi tražili ni centa manje od te svote. S druge strane trenutno je u katalonskom klubu nastala mala “frka” jer Messi traži “bolesno” povećanje plaće od 40 milijuna eura po sezoni, a ovako bi namirili nezasitnog Argentinca i ostalo bi im dovoljno za novo pojačanje, možda i nekoliko njih.

Mourinho zna što radi

Pitanje je treba li Neymar Manchesteru? Pa ovako, ma koliko se suluda činila ta svota od 200 milijuna eura, Manchester bi vratio većinu tog iznosa kroz marketing. Navodno su Pogbin transfer otplatili u kratkom vremenskom roku i baš od marketinške zarade na imenima Pogbe i Ibrahimovića. Možete si zamisliti koliko bi zaradili na Neymaru. Nadalje, Ibrahimović, ma koliko god on bio izvanserijski igrač, ima i godina i nije dugoročno riješenje za Manchester, a nije ni Rooney koji je već odavno prošao zenit svoje karijere. Istina, tu su još i Martial i Rashford, mladi i perspektivni napadači, ali oni očito nisu materijal s kojim Mourinho planira izgraditi momčad.

Mourinhu je potreban napadač svjetske klase, ipak je to Manchester United koji ima vojsku navijača u cijelom svijetu i mora dovoditi samo najbolje od najboljih kako bi održao ugled. Neymar spada u sam vrh najboljih nogometaša svijeta i vjerojatno bi pomogao Unitedu da se vrati na vrh Premiershipa, a Mourinho je toga itekako svjestan.

Za pretpostaviti je kako se Neymar ne bi bunio oko prelaska na Otok, o tome je razmišljao i kada je prelazio iz Santosa u Barcelonu jer ga je United i tada tražio. Vjerojatno mu ne bi previše problema predstavljalo niti to što United nije pri samom vrhu engleskog nogometa jer bi tamo opet imao puno veću priliku postati najboljim na svijetu nego što ima u Barceloni.

Na koncu, kada se sve pobroji, ovo je “win-win-win” situacija. Barcelona bi dobila toliko novca da si osigura miran posao u sljedeće dvije sezone, Mourinho bi dobio napadača kakvog želi, a Neymar šansu za rušenjem Messija i Cristiana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI