MOŽE LI ‘SRUŠITI’ VUČIĆA I BITI PREDSJEDNIK SRBIJE? Zbog mame Hrvatice bio bi dobar izbor za Hrvate, a evo što kaže na temu politike

Novak Đoković, prvi tenisač svijeta i jedan od najboljih sportaša u povijesti uopće, dotaknuo se u razgovoru s talijanskim novinarima i teme karijere “nakon karijere”.

Neki u susjedstvu smatraju da bi Novak, veliki igrač, vlasnik 18 Grand Slam turnira, za koje desetljeće možda bio i idealna osoba za predsjednika Srbije, no čini se da ga to ne zanima.

“Politika? Nažalost, već sam u političkim vodama kad je tenis u pitanju. Već 10 godina borim se ne bi li se čuo glas mojih kolega tenisača”, rekao je u intervjuu za talijansku La Stampu.

Prljav sustav

“Politika je čudan sustav. Nisam dorastao onome što vidimo u skoro svim modrenim državama ili takozvanoj demokratskoj civilizaciji. Više od politike, čini se da je riječ o korporativnim interesima”, rekao je Đoković na tu temu.



Na temu politike još je rekao i ovo…

Nisam spreman pričati toliko o politici, ali kao neutralni promatrač mogu reći da smo izgubili istinsku demokraciju godinama unatrag. Danas je važniji biznis, a u tome ne vidim sebe”, reći će 34-godišnji tenisač.

Ipak neke izjave daju do znanja da je ipak otvoren za sve.

screenshoot/instagram

‘Otvoren sam za pomoć državi’

“Ako mi srce ne sugerira da ne mogu pozitivno utjecati na ljude, to neću niti raditi. Ali u budućnosti sam otvoren za sve. Svakako ću pomoći svojoj državi i van terena. Osjećam bliskost sa Srbijom i zanimaju me stvari i izvan sporta”, reći će.

Neki će reći u Hrvatskoj da bi svakako, za neko desetljeće, Đoković bio sjajan izbor za predsjednika susjedne države, jer za razliku od trenutačnih struktura nije opterećen prošlošću, ali i ima jedan veliki adut. Majku Dijanu, Hrvaticu…

“Obitelj? Roditelj? Najteža stvar na svijetu. I veliki užitak. Ogromna odgovornost zbog koje rastete kao osoba. Obitelj mi je oduvijek bila sve. Kad sam postao otac, sve se promijenilo. Danas nisam ja prioritet, već moja djeca”, zaključio je Đoković.

Rekao je prvo da će upisati fakultet nakon karijere, a za daljnje opcije je otvoren. Ništa nije nemoguće, pa i jednom da naslijedi Vučića, popularnosti mu ne nedostaje…

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI