NA HANŽEKU SE ODVIJALA PRAVA DRAMA! Hrvatska heroina Sandra Perković do pobjede stigla u zadnjem hicu

Foto: Ronakd Goršić/Cropix

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković ostvarila je svoju jubilarnu 10. pobjedu u bacanju diska na međunarodnom mitingu u Zagrebu održanom na stadionu Mladosti uz Savu.

Perković je do pobjede stigla zahvaljujući hicu iz posljednje serije od 68.46 metara što je njezin najbolji rezultat sezone. Tim hicem Perković je preskočila Amerikanku Valarie Allman koja je u petoj seriji preuzela vodstvo sa 66.33. Olimpijska pobjednica iz Tokija Allman imala je još jednu priliku nakon Perković u posljednjoj seriji, bacila je 67.55m što je njezin najbolji rezultat natjecanja, no ostala je 91 centimetar iza Perković.

“Prije zadnjega hica sam rekla – ili ja ili leđa. Srećom, leđa su izdržala, a disk je otišao daleko. Bar se nadam da su leđa izdržala, malo sam osjetila bol i morat ćemo na pretrage. Valerie je bila odlična danas, ali ne može me dvaput pobijediti u Zagrebu. Uvjeti su bili teški, bacalište je bilo čas mokro, čas suho i nije bilo jednostavno. Voljela bih da je ovaj hitac uspio u Zuerichu, ali nema veze. Sljedeće sezone je Svjetsko prvenstvo u Budimpešti i nadam se da će moji navijači doći u velikom broju tamo”, kazala je Sandra Perković nakon pobjede.

 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI