NA MAKSIMIRU SUTRA JAKE MJERE OSIGURANJA: Policija ima dojavu da se spremaju neredi!

Goran Stanzl/PIXSELL

Policijski inspektori pretresli su navijačke prostore Bad Blue Boysa, Torcide, Armade, vinkovačkih Ultrasa, osječke Kohorte, šibenskih Funcuta...

Ravnateljstvo policije MUP-a polaže informacijama da se u petak mogu očekivati izgredi na utakmici Hrvatska – Ukrajina, zbog čega policija poduzima sve mjere kako bi to spriječila. MUP-ova inspekcija u više je gradova provela nadzore prostora koje koriste udruge navijača, ali nisu pronašli pirotehnička sredstva!

Policijski inspektori pretresli su navijačke prostore Bad Blue Boysa, Torcide, Armade,  vinkovačkih Ultrasa, osječke Kohorte, šibenskih Funcuta…

U desetak gradova obavljeni su nadzori a na meti inspektora bili su navijački prostori zagrebačkih BBB-a, splitske Torcide, riječke Armade, vinkovačkih Ultrasa, osječke Kohorte, šibenskih Funcuta..

Nekoliko stotina policajaca osiguravat će utakmicu na maksimirskom stadionu i širu gradsku zonu, a za vrijeme i nakon utakmice snimati stadion i prostor oko stadiona.



Diljem Hrvatske policija će provjeravati nalaze li se osobe, koje su pod zabranom dolaska na utakmice, na adresama za koje su policiji rekle da će se tamo nalaziti tijekom utakmice.

U Hrvatskoj je 149-torici zabranjen dolazak na nogometne utakmice, pa oni nadležnoj policijskoj postaji moraju prijaviti mjesto na kojem će se nalaziti za vrijeme utakmice, što policija onda provjerava na terenu.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je u četvrtak kako očekuje da će utakmica Hrvatska – Ukrajina proći u redu. Orepić je rekao i da je policija u kontaktu s navijačkim skupinama te da je poduzet čitav niz operativnih radnji.

Iz nekih navijačkih krugova najavljeno je da će na utakmici biti nereda kako bi ona bila prekinuta, što radikalni navijači rade kako bi izrazili nezadovoljstvo vodstvom i radom Hrvatskog nogometnog saveza.

Policija obavještava građane i posjetitelje da je prostor poligona Borongaj i kod Kipa sportaša organizator rezervirao za potrebe “fun zone” i parkirališta za gostujuće navijače i akreditirana vozila. Posjetitelje poziva da u bližoj zoni stadiona Maksimir ne parkiraju vozila na prometnicama, nogostupima i prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje ili na kojima je parkiranje zabranjeno, kako ne bi dolazilo do ometanja ili zastoja u odvijanju prometa.

Dodatna upozorenja policije!

Na dan odigravanja utakmice službenici policije će, sukladno čl. 79 Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i po završetku utakmice snimati i fotografirati stadion i prilazne pravce (policija će sukladno zakonskim ovlastima snimati određena događanja na stadionu radi naknadne identifikacije počinitelja protuzakonitih ponašanja).

Prodaja ulaznica za domaće navijače na dan utakmice NEĆE biti moguća na stadionu „Maksimir“, već na blagajnama KC „Dražen Petrović“ od 10 do 20 sati.

Mole se građani da, zbog očekivanog dolaska većeg broja navijača i opsežnih mjera sigurnosti koje će se provoditi prilikom ulaska na stadion, do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle gužve te kako bi na vrijeme i bez žurbe zauzeli svoja mjesta. Ulazi za gledatelje, prema odluci organizatora, bit će u funkciji od 18 sati, a u funkciji će biti i svi sektori odnosno tribine stadiona. Prilikom ulaska na stadion posjetitelji moraju pokazati ulaznicu koja glasi na njihovo ime i osobnu iskaznicu ili drugi identifikacijski dokument.

Upozoravamo posjetitelje na :

zabranu posjedovanja, konzumiranja i unošenja alkoholnih pića, pića u staklenoj ambalaži, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih sredstava pogodnih za nanošenje ozljeda ili za ostvarivanje nereda i nasilja,
zabranu unošenja kišobrana, upaljača, plastičnih boca i drugih krutih predmeta te torba i ruksaka,
zabranu nošenja zastava na drvenim ili metalnim štapovima, unos štapova te vrste neće biti dopušten (osim na plastičnim šupljim štapovima),
zabranu unošenja i isticanja transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjem kojim se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
zabranu pjevanja pjesama ili dobacivanja poruka čijim se sadržajem iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
zabranu bacanja predmeta u natjecateljski prostor ili gledateljski prostor,
zabranu paljenja i bacanja pirotehničkih sredstava,
zabranu paljenja ili uništavanja navijačkih rekvizita i drugih predmeta,
zabranu nedopuštenog ulaska u natjecateljski prostor, u gledateljski prostor ili prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u nogometnoj utakmici,
zabranu boravka i zadržavanja na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.
Pozivamo građane da poštuju smjernice, upozorenja i upute policijskih službenika i drugih službenih osoba (zaštitari, redari, prometna jedinica mladeži), kako u dijelu nadzora i upravljanja prometom, tako i u dijelu sigurnosnih mjera kako bi ovaj događaj protekao bez izgreda i sigurnosnih ugroza.

Pozivamo sve posjetitelje i navijače da se prije utakmice, za vrijeme odigravanja utakmice i nakon utakmice ponašaju fer, korektno i sportski kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI