NA POMOLU NOVI SKANDAL U HRVATSKOM NOGOMETU: Sinovčić prozvan: ‘Gdje je novac od transfera Subašića, Santinija, Perice…’?

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Predsjednik NK Zadra, Svetko Ćustić, otac tragično preminulog nogometaša Hrvoja Ćustića javno je prozvao novoizabranog predsjednika ŽNS-a Zadarske županije, Renu Sinovčića.

Je li na pomolu novi skandal u hrvatskom nogometu? Predsjednik NK Zadra, Svetko Ćustić, otac tragično preminulog nogometaša Hrvoja Ćustića javno je prozvao novoizabranog predsjednika ŽNS-a Zadarske županije, Renu Sinovčića. Nedavno je održana skuština ŽNS Zadarske županije na kojoj je, iz drugog pokušaja, Sinovčić ponovo postao predsjednikom. Prvi pokušaj propao je zbog nedostatka kvoruma, a drugi put je nazočilo 19 zastupnika i 18 ih je glasalo za Sinovčića. Taj ishod nisu očekivali u NK Zadru i smatraju kako je skupština nelegalna.

“Postoji pravna podloga po kojoj ćemo dokazati da je izborna skupština bila nelegalna. Sinovčić je za svoju kandidaturu skupio 26 potpisa, pitanje je jesu li svi koji su njegovu kandidaturu potpisali imali pravo na to. Zbog toga NK Zadar nije htio sudjelovati u radu skupštine, jer je tolikim brojem potpisa za svoju kandidaturu bila onemogućena neka druga kandidatura. Sinovčić je bio jedini kandidat”, kazao je Svetko Ćustić.

Postoje tvrdnje kako će se Sinovčić pobrinuti za NK Zadar i kako je on vlasnik kluba, evo što Ćustić kaže o tome. “Kakav većinski vlasnik? Prije nekoliko dana dionice NK Zadar su ovjerene kod javnog bilježnika i taj je dokument otišao u Zagreb. Većinski vlasnik NK Zadar je grad Zadar. Baš bih volio da se u pojavi u klubu, čekamo ga”, napomenuo je Ćustić, prenose Sportske novosti.

Ćustić je poslao javnosti i zanimljivo pismo.

“Izjava g. Sinovčića da je NK Zadar s.d.d. dijete u rukama krivih roditelja najveća je glupost i licemjerje koje je ikada izjavio. Upravo suprotno, NK Zadar je napokon, nakon 15 godina njegove strahovlade, na pravom putu, a dokaz tome su i sve akcije i novi projekti koji se događaju u klubu te pozitivna atmosfera koja se polako vraća na Stanove. Kao i činjenica da su prvi put nakon dugo vremena svi zaposlenici redovno i legalno plaćeni, a svi poslovi sklapaju se na legalan način. S druge strane, za vrijeme dok je g. Sinovčić vodio glavnu riječ u NK Zadar, klub je osiromašen u svim mogućim segmentima. Javnost je već upoznata sa svim malverzacijama koje su se u NK Zadar događale pod njegovim vodstvom, a zbog čega je protiv njega USKOK podigao i optužnicu”, tvrdi u pismu Ćustić.



Gdje je nestao novac od transfera?

“Osim toga, g. Sinovčiću javno postavljamo sljedeće pitanje; gdje je završio novac od transfera Danijela Subašića, Marina Tomasova, Ivana Santinija, Stipe Perice, Josipa Ivančića i Dragana Blatnjaka? U NK Zadar sigurno nije. Što se tiče plaćanja taksi sucima, NK Zadar nikada nije osporavao plaćanje istih, već želi ukazati na činjenicu da, dok je g. Sinovčić vodio NK Zadar, nikada se ništa nije trebalo plaćati. Sada, kada g. Sinovčić više nema pristupa klubu, traži razne načine kako bi mu naštetio i uvodi plaćanje taksi. Pitamo se zašto tek sada? Nadalje, g. Sinovčić izjavio je da se na Izbornoj Skupštini NSZŽ rukovao s protukandidatom. Koliko nam je poznato, drugog kandidata nije bilo, niti ga je moglo biti, jer je gospodin Sinovčić proračunato sakupio 26 glasova potpore, kako se nitko drugi ne bi mogao kandidirati. Tim glasovima sigurno će se još baviti nadležne institucije. Činjenica je da na prvoj skupštini 3. ožujka 2017. godine nije bilo kvoruma, dok se na drugoj kvorum preko noći skupio, što upućuje na pritiske nad pojedinim članovima Nogometnog saveza Zadarske županije, kao i na manipulacije i lažna obećanja istima. Žao nam je što oni nisu imali snage oduprijeti se tim pritiscima te su u javnost ponovno poslali negativnu sliku zadarskog nogometa”, piše Ćustić.

Sinovčić ne posjeduje dionice

“Želimo još jednom naglasiti da je većinski dioničar NK Zadar s.d.d. Grad Zadar sa 41,03% dionica, a dionice koje g. Reno Sinovčić “posjeduje”, odnosno ne posjeduje, jer je do njih došao na protuzakonit način, ne daju mu nikakvo pravo na odlučivanje i obnašanje bilo kakve funkcije u NK Zadar s.d.d. Na kraju, molimo gospodina Sinovčića da prestane blatiti i uopće spominjati NK Zadar u bilo kojem kontekstu, jer je vrijeme njegove strahovlade na Stanovima prošlo. NK Zadar nikome neće dozvoliti manipulacije i okorištavanje klubom, a pogotovo ne onima koji su ga doveli na dno”, zaključuje Svetko Ćustić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI