NADAL PONOVNO SRUŠIO ĐOKOVIĆA U PARIZU: U spektakularnom meču izborio polufinale Roland Garrosa

Foto: Guliver Images

U četvrtfinalu Roland Garrosa u najiščekivanijem meču ove godine Rafael Nadal je pobijedio Novaka Đokovića sa 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4).

Nadal je tako ostao u igri za 22. Grand Slam naslov pri čemu čak 14. na pariškoj crvenoj zemlji.

Španjolcu je ovo bila 29. pobjeda u međusobnim susretima, Đoković ima jednu više, ali Nadal ima 11-7 prednost na Grand Slamovima ali čak 20:8 na zemljanoj podlozi u korist Španjolca.

Ujedno je napravio i veliki korak u GOAT utrci, jer, ako osvoji Pariz, otići će na 22 Grand Slam naslova u karijeri, dok će Srbin ostati na njih – 20.

Fantastični obračun dvojice teniskih velikana trajao je četiri sata i 16 minuta, a trajao bi i puno duže da se u četvrtom setu nije dogodio veliki preokret odnosno da je Đoković uspio odvesti meč u peti seti.



Đoković je u ranoj fazi tog četvrtog seta stekao break, poveo 3-0 i činilo se da idemo u smjeru petog seta, naročito nakon što je Nole stigao do 5-2. No, tada se Nadal iščupao iz ponora, pri rezultatu 5-4 za Đokovića spasio dvije set-lopte i uspio odvesti set do tie-breaka u kojem se Đoković raspao.

Što se tiče ranije faze meča, Nadal je već u prvom gemu došao do breaka i nagovijestio u kojem pravcu će ići prvi set.

Drugi set ponudio je plejadu izgubljenih servisa na obje strane. Nadal ga je otvorio s dva breaka i 3-0, ali Đoković je uspio pronaći snagu i okrenuti sve to te je poslije sat i 28 minuta igre došao do izjednačenja u setovima.

Nadal u trećem ponovno furiozan, za 41 minutu dolazi do 6-2 i onda je uslijedio već opisani show u četvrtom.

“Na ovom golemom terenu, uvijek je favorit samo jedan tenisač. I to bez obzira u kakvoj je formi stigao ovdje”, rekao je Goran Ivanišević i to još uoči početka turnira.

Nekima u Srbiji nije se svidjela ova iskrenost, ali na kraju je Goran, kao dosta puta, dobro prognozirao.

Španjolac će u polufinalu igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereza koji je u četvrtfinalu nakon tri sata i 20 minuta pobijedio Španjolca Carlosa Alcaraza sa 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7).

U preostala dva četvrtfinalna susreta igrat će Norvežanin Casper Ruud i Danac Holger Rune, te naš Marin Čilić i Rus Andrej Rubljev.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI