Najbolji hrvatski vratar: ‘Žao mi je što neću moći pomoći suigračima, a Hrvoja ću nositi dokle god igram’!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Suba je otkrio kako i sljedeće sezone ostaje u Monacu, za razliku od većine svojih suigrača iz monegaškog kluba, koji su već sada na izlaznim vratima, a prijelazni rok nije ni počeo.

Hrvatska u nedjelju igra kvalifikacijski ogled za Svjetsko prvenstvo protiv Islanda u gostima, a uoči derbija skupine stilga je loša vijest. Na Island neće putovati najbolji hrvatski vratar. Danijel Subašić se u četvrtak okitio titulom najboljeg hrvatskog čuvara mreže u sklopu dodijele Trofeja nogometaš (Nogometni Oscar), a onda je otkrio kako ipak neće igrati važnu utakmicu s Islandom zbog problema s Ahilovom tetivom.

“Žao mi je što neću pomoći suigračima na Islandu, upalila mi se tetiva i boli me”, kazao je Subašić.

Suba je otkrio kako i sljedeće sezone ostaje u Monacu, za razliku od većine svojih suigrača iz monegaškog kluba, koji su već sada na izlaznim vratima, a prijelazni rok nije ni počeo.

“Bila je to doista uspješna sezone, s Monacom sam osvojio prvenstvo, dobio sam nagradu za najboljeg vratara francuske lige, pa onda i najboljeg hrvatskog vratara, a došli smo i do polufinala Lige prvaka”, pohvalio se malo Suba.

Posebno je važna ona nagrada za najboljeg vratara francuske lige jer jer osim njemu, kao strancu, to jedino uspjelo Salvatoreu Siriguu 2013. i 2014. godine. “Tu nagradu uredno dobivaju samo francuski vratar, ja sam do sada bio tri puta nominiran i očito je to bila treća sreća”, veli Suba pa naglašava kako on iz Monaca ne ide. “Presretan sam životom u Monacu, bitno mi je da branim i da mogu doći u reprezentaciju sa što većim sampouzdanjem. Imam 32 godine i to su najbolje godine. Ostajem u Monacu”, veli hrvatski vratar.Govorio je i o Hrvoju Ćustiću, tragično poginulom nogometašu, čiji lik nosi na majici ispod dresa baš na svakoj utakmici. “Dokle god igram, Hrvoja, njegov lik, nosit ću sa sobom. Što se tiče Zadra, zaista nije dobro da takav grad ima trećeligaša. Nisam ja taj koji će nešto promijeniti, ali neki ljudi trebaju otići. Novca nema, a neki neće doći zbog svega što se prije izdogađalo”, kazao je Subašić.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI