NAJLUĐE KVALIFIKACIJE U POVIJESTI: Rusi će morati pasti u paklu Poljuda, evo što čeka Vatrene!

Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom protiv Cipra 3:0 nastavila je put prema SP u Kataru 2022 godine. No po svemu sudeći bit će to luda utrka u skupini H, između naših Vatrenih i Rusije koja je slavila protiv Slovačke 1:0.

Hrvatska i Rusija  sada imaju po 16 bodova, šest više od Slovenije i sedam više od Slovačke.

Najrealniji scenarij je da Hrvatska i Rusija slave u preostalim utakmicama te u posljednje kolo uđu bodovno izjednačene pa bi tad u slučaju remija odlučivala gol-razlika. Hrvatska ima bolju gol-razliku od Rusije i zbog toga je trenutno na prvom mjestu (11:1 u odnosu na 11:4).  Ukoliko bi pak Hrvatska ostala druga  slijede joj dodatne kvalifikacije.

Ovo su zasigurno najzahtjevnije i najteže kvalifikacije dosad. Jer odlazak na Mundijal će izboriti deset pobjednika skupina, dok će deset drugoplasiranih ići u dodatne kvalifikacije.

Uz sve to putnicima u Katar pridružiti će se i i dva pobjednika skupina Lige nacija sezone 2020/21., ali oni koji se nisu izravno plasirali na SP i koji nisu osigurali dodatne kvalifikacije kao drugoplasirani u kvalifikacijskim skupinama za SP.



12 reprezentacija tako neće tražiti Katar kao što se to do sada radilo; šest parova koji su se susreli u dva navrata, nego će to raditi podijeljeni u tri skupine u kojima će se igrati samo jedna utakmica, čime će na SP otići još tri momčadi.

Ako malo bacimo oko na raspored i ono što Vatrene očekuje do dobit ćemo potvrdu svega napisanog.

Zlatko Dalić i ekipa do kraja kvalifikacija moraju se još sastati sa Slovačkom (u ponedjeljak u Osijeku), dok će Rusi istog dana gostovati u Sloveniji.

Mjesec dana kasnije, točnije 11. studenog, Hrvatska gostuje na Malti, dok će Rusija ugostiti Ciprane. Za kraj, 14. studenog, očekuje nas izravni ogled Hrvatske i Rusije, na koji će Vatreni ući kao domaćini na splitskom Poljudu.

Slovencima i Slovacima za prvo mjesto trebaju sve pobjede te da Hrvatska i Rusija izgube sve utakmice do kraja i odigraju međusobno neriješeno. No nekako nam se to ne čini kao realan scenarij već onaj po kojemu će upravo naš izravan susret sa Rusijom na Poljudu odlučiti tko će izravno u Katar a koga čega pakao dodatnih kvalifikacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI