NAKON PSG-a PROTIV BARCELONE, NOVA ŽRTVA BEZOČNE SUDAČKE KRAĐE JE BAYERN!

Facebook: FC Bayern Munchen

Cijeli nogometni svijet vidio je dva gola Reala iz ofsajda ili zaleđa kako bi rekao Ivan Tomić i crveni karton Vidalu za ispravan start, dok je s druge strane mađarski sudac Kassai propustio (nije želio!) isključiti Casemira nakon jednog grubog starta.

Svatko tko je sinoć gledao utakmicu između Reala i Bayerna, ako je imalo objektivan, osjetio je mučninu u želucu uz pitanje – ima li današnji nogomet smisla i kako se othrvati sudačkim krađama garniranima milijunima eura? Tu se ništa ne prepušta slučaju jer je velik novac u igri…

Cijeli nogometni svijet vidio je dva gola Reala iz ofsajda ili zaleđa kako bi rekao Ivan Tomić i crveni karton Vidalu za ispravan start, dok je s druge strane mađarski sudac Kassai propustio (nije želio!) isključiti Casemira nakon jednog grubog starta (već je imao žuti karton). Ili, zašto mu drugi žuti nije dao nakon loše odglumljenog pada u pokušaju iznuđivanja jedanaesterca?

Nakon nedavnog sudačkog masakra PSG-a koji je teško pokraden protiv Barcelone, evo dokaza da tu slučajnosti nema – sinoć je i Bayern teško pokraden protiv Reala! Veliki dio utakmice Bayern je bio bolji i sigurno bi sinoć eliminirao Real da je umjesto plaćenika ( ako je Kassai i navijač Reala to je slab motiv…euri su najbolji motiv!) Kassaija sudio jedan pošten sudac, ako takvog danas uopće ima…

U cijeloj priči možda su najviše iritirale erupcije oduševljenja nogometaša Barcelone i Reala bez obzira na bezočne sudačke krađe u njihovu korist! Gdje je nestao fair-play ili elementarno nogometno, ljudsko poštenje?

Možda Maradoninom “božjom rukom” ili golom Engleske u finalu Svjetskog prvenstva 1966. protiv Njemačke? Je li Maradona gol dao rukom i je li lopta prešla gol-crtu na Wembleyju?



No ovo što smo vidjeli u srazu Barcelone i PSG-a i sinoć u utakmici Reala i Bayerna prelazi sve granice dobrog ukusa: to više nije nogomet! To je mafijaška rabota i javni kriminal koji ne podliježe nikakvoj kazni i sankcijama. Novinari će nekoliko dana prodavati priče o nogometnoj krađi, no ubrzo će sve biti zaboravljeno, Barcelona i Real nezasluženo idu dalje, no koga briga za to! Očito je, potrebne su radikalne nogometne promjene, tehnološke i(li) ljudske, uz sankcije za eventualnu sudačku krađu, zašto ne kao u hokeju, nakon gledanja snimke od nekoliko sekundi!?

Kad se već ne može vjerovati ljudskom poštenju, znanju ili poštenim namjerama nogometnih sudaca! U svakom slučaju i Barcelona i Real veči su gubitnici od PSG-a i Bayerna, jer su u nogometnoj vještini nadigrani od PSG-a i Bayerna. Te činjenice sigurno su svjesni i “pobjednici” i “gubitnici”. Kratko i jasno: da je bilo pošteno suđenje danas bi PSG i Bayern bili u polufinalu!

Uostalom, ako su nakon sinoćne utakmice treneri Zidane i Ancelotti rekli da je sudac mnogo griješio, suvišan je svaki dodatni komentar. Ronaldove riječi nakon utakmice također nije potrebno komentirati, sve je o sebi sam rekao, pritom zaboravljajući da su laž i istina dijametralno suprotni pojmovi kao i zdrave od bolesnih očiju: ” Bili smo jako dobri, bili smo bolji i zabijali smo golove. Mislim da smo zasluženo u polufinalu.”

Kakvo suđenje, takva i izjava! Velika pljuska nogometu ali i navijačima. Nogometna lopta sinoć je umrla od srama. Ima li takav nogomet i takvo suđenje još ikakvog smisla?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI